Σε άπταιστα γαλλικά

Το στούντιο των Patrick Gilles και Dorothee Boissier στο Παρίσι επαναπροσδιορίζει με την υψηλή αισθητική του την κομψότητα που αντέχει στο χρόνο. 

Το στούντιο των Patrick Gilles και Dorothée Boissier στο Παρίσι επαναπροσδιορίζει με την υψηλή αισθητική του την κομψότητα που αντέχει στο χρόνο.

Ο Patrick Gilles και η Dorothée Boissier, interior designers με διεθνή αναγνώριση, είναι τελειομανείς σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους, όπως διαπιστώσαμε με μία επίσκεψη στο στούντιο-διαμέρισμα που έχουν στο κέντρο του Παρισιού. Μόλις επέστρεψαν από τη Νέα Υόρκη όπου ανέλαβαν τη διαμόρφωση ενός ξενοδοχείου και τους βρίσκουμε στο stylish γραφείο που έχει σχεδιάσει ο Patrick. Mια υγιής ένταση και πολλή ενέργεια υπάρχει ανάμεσά τους καθώς ανταλλάσσουν ιδέες για το καινούργιο πρότζεκτ τους – είναι ο δικός τους τρόπος από το 2004 που δουλεύουν μαζί στο χώρο του design. Με μία 15μελή ομάδα, το δημιουργικό ζευγάρι έχει διαμορφώσει edgy spots σε όλο τον κόσμο: τα εστιατόρια Hakkasan, τις μπουτίκ Moncler, τα ξενοδοχεία Grand Hotel, Mandarin και Baccarat.

Πρόκειται για το «άλλο τους διαμέρισμα», όπως το αποκαλούν, επειδή, εκτός από στούντιο, λειτουργεί και ως κατοικία όπου μένουν άλλοτε οι ίδιοι κι άλλοτε συγγενείς και φίλοι τους, όταν βρίσκονται στη γαλλική πρωτεύουσα. Ένας καθαρόαιμα parisian-chic χώρος που καταλαμβάνει τον 8ο όροφο ένας κλασικού κτιρίου του 19ου αιώνα με την εμβληματική αρχιτεκτονική Haussmann. «Εδώ πειραματιζόμαστε για να καταλήξουμε σε μια αισθητική πρόταση και ενίοτε το χρησιμοποιούμε σαν showroom και παρουσιάζουμε τη δουλειά μας, κυρίως έπιπλα που έχουμε σχεδιάσει», εξηγεί ο Patrick. Στο καθιστικό, ο εικαστικός Cyprien Chabert έχει φιλοτεχνήσει τους τοίχους για να δημιουργήσει ένα τολμηρό σκηνικό. Η διαμόρφωση είναι συνεπής με το στυλ τους, που ισορροπεί ανάμεσα σε αντιθέσεις, την αφαίρεση και τα διακοσμητικά στοιχεία, την τέχνη και τα ακριβά υλικά. Το υπνοδωμάτιο είναι η επιτομή της απλής κομψότητας. Ένα μεγάλο κρεβάτι με θόλο που εμπνεύστηκε ο Patrick, καλυμμένο με λινά εξαιρετικής ποιότητας, επιτρέπει στην ξύλινη κουκουβάγια να τραβήξει την προσοχή. Αγορασμένη σε ένα υπαίθριο παζάρι στο Παρίσι στέκεται πάνω στο ρουστίκ ξύλινο τραπέζι επιβεβαιώνοντας την αισθητική τους άποψη: «Ήρεμη ατμόσφαιρα και έμφαση στις αληθινές αξίες.» Ωστόσο, ο αγαπημένος χώρος της Dorothée είναι η μικρή τραπεζαρία που ανοίγει στην ταράτσα. H διαρρύθμισή της υπογραμμίζει την ευαισθησία τους στις λεπτομέρειες και τη δέσμευσή τους για αισθητική που αντέχει στο χρόνο. Λευκά στοιχεία –όπως η κρεμαστή λάμπα, το λευκό κοράλλι– στα οποία έχει αδυναμία η δημιουργός, ασυνήθιστα φινιρίσματα στα διακοσμητικά στοιχεία σε σχέδιο του Patrick και στοιχεία τέχνης –οι καρέκλες της τραπεζαρίας έχουν πλάτη διακοσμημένη με ζωγραφικά έργα του François Houtin–, είναι η συνταγή Gilles και Boissier για elegant και timeless στυλ.

www.gillesetboissier.com

φωτογραφίες Living Inside

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Στο σπίτι του Βασίλη Ζούλια

Επόμενο άρθρο

Holistic Design

MUST READ