Σε μόνιμη εξέλιξη

H  interior designer και decoblogger, Eύα Τοπαλίδου μας  υποδέχεται στο σπίτι της που αποτελεί το προσωπικό της πεδίο πειραματισμών πάνω σε θέματα διακόσμησης.

H interior designer και decoblogger, Eύα Τοπαλίδου μας υποδέχεται στο σπίτι της που αποτελεί το προσωπικό της πεδίο πειραματισμών πάνω σε θέματα διακόσμησης.


Το interior design ήταν η αφετηρία της καριέρας της, αλλά σήμερα έχει καταφέρει να διευρύνει τους δημιουργικούς ορίζοντές της. Το blog της Εύας Τοπαλίδου είναι ένα πεδίο ανοιχτής συζήτησης γύρω από πρακτικά θέματα, αλλά και ένα mood board έμπνευσης που ανανεώνεται συνεχώς. «Το Rdeco.gr ξεκίνησε ένα πρωινό του Φλεβάρη που ανακάλυψα το μαγικό κόσμο του blogging. Είχαν ξεκινήσει τότε διάφορες bloggers της Αμερικής. Ενθουσιάστηκα! Ο σκοπός του blog ήταν –και είναι– η επικοινωνία, αλλά και η εμβάθυνση από μέρους μου στον τομέα του interior design. Μέσα από το blog έγινα και δασκάλα και μαθήτρια. Το Rdeco κλείνει τα 7 χρόνια του και μπαίνει στα 8 την 1η Φεβρουαρίου του 2014 και όσον αφορά στην επιτυχία του πιστεύω πως βοήθησαν ο ελεύθερος τρόπος σκέψης, η καλή σχέση μου με τη γραφή, οι απέραντες ώρες στο πληκτρολόγιο και το ότι το κίνητρό του δεν ήταν ποτέ οικονομικό.»

Πώς λειτουργεί όμως μια interior designer στο δικό της χώρο; Όπως λέει η ίδια, η αγαπημένη της τάση είναι η φθορά: «Μπορείς να το πάρεις όπως θέλεις, μπορείς να το ονομάσεις απλά thrifty, chic ή όχι, που είναι τάση, αλλά εγώ θέλω να σπάσω τη βαρεμάρα του καινούργιου. Αναζητώ τη φθορά που υπάρχει στη ζωή μας και αποτελεί το παρελθόν μας. Ειδικά στην τελευταία αλλαγή που έκανα ανακυκλώθηκαν όλα! Έφτιαξα τελικά το κρεβάτι μου από παλέτες, όμως έντυσα την επιφάνεια του με τυπωμένα laminate. Είναι πολύ δύσκολο ένα DIY να περιλαμβάνει ισότιμα ομορφιά και λειτουργικότητα. Οι κορνίζες στους πίνακές μου είναι παλιά ξύλα από το πλυντήριο ρούχων, δεν πετάω τίποτα.» Φυσικά, είναι πολύ εύκολη στις αλλαγές: «Κάνω αλλαγές συνεχώς. Από τη μετακίνηση των διακοσμητικών μέχρι το γκρέμισμα ενός τοίχου. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε το θέμα σαν ένα ρούχο που δεν μας κάνει πια: Το φοράμε; Δεν το φοράμε. Η μόνη διαφορά είναι πως, λόγω εμπειρίας στον τομέα, ζυγίζω την αισθητική αξία με τη φασαρία που θα προκαλέσει και έχω μάθει να μη “λυπάμαι” τίποτα. Τίποτα δεν είναι για πάντα, μόνο η αίσθηση ικανοποίησης που έχεις όταν ζεις σε ένα όμορφο περιβάλλον. Το σπίτι εξελίσσεται, μεγαλώνει μαζί μου. Υπάρχει μια αρχή, φυσικά, αλλά υπάρχει και ένα αμφίβολο τέλος. Συνέχεια φτιάχνω, συνέχεια προσθέτω, συνέχεια αλλάζω. Είμαι λίγο παρανοϊκή με αυτό το θέμα.»

Λογικό, καθώς η Εύα αναλαμβάνει τη μελέτη, την επίβλεψη και την υλοποίηση κατασκευής ή ανακαίνισης κατοικιών ή επαγγελματικών χώρων. Μέσα σε αυτά προσαρμόζεται και ο σχεδιασμός ειδικών κατασκευών, επίπλων και φωτιστικών. Και αφότου κατέκτησε την blog-όσφαιρα η Εύα αποφάσισε να δημιουργήσει το Rdecoshop: «Ήθελα να έχω πάντα ένα χώρο με ιδιαίτερα πράγματα σαν αυτά που ψάχνω κι εγώ όταν επιμελούμαι σπίτια ή καταστήματα. Φυσικά, σε αυτή τη διαδρομή βοήθησε και το rdeco.gr. Πολλά ταλαντούχα άτομα έχουν αναδειχθεί μέσω των blogs και φυσικά η καθημερινή επαφή με το αντικείμενο σε θεωρητικό επίπεδο ολοκληρώνει την κουλτούρα απέναντι στη δουλειά μου. Το blog απλώς αποτέλεσε τελικά μια καλή παρουσίαση της δουλειάς μου και του ύφους μου και φυσικά κατάφερε να την κάνει γνωστή σε περισσότερο κόσμο. Τελικά, το Rdeco, η εμπειρία μου πλέον, το καταστάλαγμα σε ένα ύφος και η εύρεση του κατάλληλου συνεργάτη όπως η Όλγα Γκάτζιου είναι οι λόγοι που οραματίστηκα το Rdecoshop.»

Η Εύα επισημαίνει πως χρωστάει ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας της στη διαδραστική σχέση με τους αναγνώστες της: «”Τι να κάνω;” είναι η τελική φράση σχεδόν σε κάθε e-mail. Aφορά σε πολλά θέματα. Οι αναγνώστες συνήθως μπερδεύονται και μπλοκάρουν στο να περάσουν το σπίτι τους στο επόμενο level που από απλό επιπλωμένο διαμέρισμα γίνεται σπίτι με ατμόσφαιρα. Αυτό περιλαμβάνει τη σωστή επιλογή σε πολλά μικρά πράγματα εκτός από τα έπιπλα, όπως κουρτίνες, διακοσμητικά, χαλιά, φωτιστικά και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στάδιο στην ολοκλήρωση ενός σπιτιού, επειδή, ως γνωστόν, God is in the details.»

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Winter View

Επόμενο άρθρο

Iστορία & Τέχνη

MUST READ