Στο Άμστερνταμ του 17ου αιώνα

 Στο Herengracht, την παλιά γειτονιά των αστών του Άμστερνταμ, το γραφείο Studio RUIM ανακαίνισε με σύγχρονη διάθεση μία κατοικία του 17ου αιώνα.

Στο Herengracht, την παλιά γειτονιά των αστών του Άμστερνταμ, το γραφείο Studio RUIM ανακαίνισε με σύγχρονη διάθεση μία κατοικία του 17ου αιώνα.

Η συνοικία γύρω από το πιο σημαντικό κανάλι του Άμστερνταμ, το Herengracht διατηρεί την αίγλη της ήδη από τον 17ο αιώνα, όταν ζούσαν εκεί οι πλούσιοι έμποροι και οι πιο επιδραστικοί άνθρωποι του πολιτικού βίου. Στο Herengracht βρίσκεται η κατοικία του εμπόρου Abraham Muyssart, από το 1666, την οποία ανακαίνισαν οι αρχιτέκτονες Sigrid van Kleef και René van der Leest του γραφείου Studio RUIM. Οι αρχιτέκτονες που σχεδιάζουν σκηνικά και κοστούμια για την όπερα κι είναι εξοικειωμένοι με το πολυτελές και παρηκμασμένο σκηνικό των παλιών αρχοντικών, ανέλαβαν να μετατρέψουν το σπίτι σε μία μοντέρνα λειτουργική κατοικία για μία φιλότεχνη και χαρούμενη οικογένεια. Απέφυγαν δώσουν μουσειακή όψη στο σπίτι και ανέδειξαν τα ενδιαφέροντα των ιδιοκτητών, όπως η φωτογραφία που είναι παρούσα σχεδόν σε κάθε χώρο. Μέσα σε 400 τετραγωνικά μέτρα διαμόρφωσαν τρία καθιστικά, πέντε υπνοδωμάτια και δύο κουζίνες που περιβάλλονται από έναν υπέροχο κήπο 200 τετραγωνικών μέτρων. Ένα από τα χαρακτηριστικά που κερδίζουν την προσοχή είναι το μαύρο μεταλλικό πλαίσιο της οροφής σε ένα από τα καθιστικά, το οποίο συνδυάζει την εικαστική γλώσσα των αιωνόβιων τοιχογραφιών με μία τολμηρή σύγχρονη αισθητική. Το υλικό που έχει την τιμητική του είναι το ξύλο. Από τα πάνελ και τις σκάλες μέχρι τις οροφές και τα κουφώματα αξιοποιείται στις παραδοσιακές αλλά και στις σύγχρονες όψεις του. Στους τοίχους βρίσκονται οι αναπαλαιωμένοι πίνακες που απεικονίζουν τον ποταμό Vecht, στις αυθεντικές τους κορνίζες. Τέλος εντυπωσιάζουν τα βιομηχανικά φωτιστικά από χαλκό που δημιουργήθηκαν από τους αρχιτέκτονες ειδικά για την περίσταση.


MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

The simple things

MUST READ