The simple things

Δείτε στο περιοδικό Casaviva που κυκλοφορεί την Κυριακή με την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" ένα σπίτι στη Νότια Γαλλία που  διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις προσωπικές συνήθειες των Άγγλων κατοίκων του κι όχι τους συμβατικούς κανόνες.  

Δείτε στο περιοδικό Casaviva που κυκλοφορεί την Κυριακή με την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" ένα σπίτι στη Νότια Γαλλία που διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις προσωπικές συνήθειες των Άγγλων κατοίκων του κι όχι τους συμβατικούς κανόνες.

Η Joanne, διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων, και ο Peter, πρώην μάγειρας και νυν ειδικός στις τέχνες και τις κατασκευές, ανακάλυψαν στα σοκάκια του γαλλικού χωριού Uzes ένα εγκαταλειμμένο συγκρότημα σπιτιών το οποίο μετέτρεψαν στη σημερινή τους κατοικία με τη συνεργασία της αρχιτέκτονος Gunilla Guiraud-Ronneke. Η τελευταία ανακαίνιση των δύο παλιών σπιτιών είχε πραγματοποιηθεί στη δεκαετία του '50. Τότε αλλοιώθηκε το αυθεντικό σχήμα των παραθύρων, τα παλιά δάπεδα καλύφθηκαν με βινυλική επένδυση και οι χώροι κατακερματίστηκαν σε πολλά δωμάτια. Συνεπώς, η προτεραιότητα του ζευγαριού κατά την ενοποίηση και ανακαίνιση των σπιτιών ήταν η δημιουργία ενός ποιοτικού σκελετού και η σωστή διαρρύθμιση του χώρου. Γι' αυτές τις εργασίες ξόδεψαν το μεγαλύτερο μέρος του budget τους, ενώ αντίθετα η επίπλωση και η διακόσμηση καλύφθηκαν με πολλή φαντασία και προσωπική δουλειά. «Αρχικά κατεδαφίσαμε όσο περισσότερους τοίχους μπορούσαμε επειδή θέλαμε έναν ενιαίο, φωτεινό χώρο. Έπειτα αλλάξαμε όλα τα παλιά παράθυρα και τοποθετήσαμε πέτρινα δάπεδα με υποδαπέδια ηλεκτρική θέρμανση. Πιστεύουμε πως η λεπτομέρεια έχει σημασία», δηλώνει η Joanne. Τα περισσότερα έπιπλα και διακοσμητικά φτιάχτηκαν στο χέρι από τους ίδιους και κάποια αποτελούν κομμάτια της συλλογής τους. «Μας αρέσει η χαλαρωτική και φιλόξενη ατμόσφαιρα που δεν θυμίζει στημένο σκηνικό», εξηγεί η Joanne. Γι' αυτό και κάθε φορά που ξεφυλλίζει ένα περιοδικό παίρνει ιδέες για αντικείμενα τα οποία κατασκευάζει ο Peter στο εργαστήριό του στον κήπο. Έναν κήπο πλούσιο σε ελιές και καλλωπιστικά λουλούδια.

Με την ανακαίνιση θέλησαν να διαμορφώσουν ένα σπίτι για δύο μόνο ανθρώπους με πολύ συγκεκριμένες συνήθειες και προτιμήσεις, γεγονός που επηρέασε τη διαρρύθμιση των δωματίων και το μέγεθός τους. Το κεντρικό και ωραιότερο δωμάτιο του ισογείου δεν είναι το καθιστικό όπως συμβαίνει συνήθως, αλλά η κουζίνα. Το ζευγάρι αγαπάει το μαγείρεμα, γι' αυτό και χρειαζόταν ένα ευρύχωρο δωμάτιο με πολύ φως και θετική ενέργεια. Εκεί δεσπόζει το τραπέζι φαγητού, φτιαγμένο από ξύλο βελανιδιάς που έντυνε κάποτε βαγόνια τρένου, το οποίο συνδυάζεται με τις κλασικές βιομηχανικές καρέκλες «Tolix». Τα μεγάλα μεταλλικά πορτοπαράθυρα συνδέουν την κουζίνα με το άνετο μπαλκόνι που φιλοξενεί ένα λιτό καθιστικό-τραπεζαρία με ένα τροποποιημένο γαλλικό κρεβάτι για καναπέ και πλεκτές καρέκλες βαμμένες με μαύρη βαφή αυτοκινήτων.

Στον όροφο βρίσκεται μια ευρύχωρη κρεβατοκάμαρα όπου πρωταγωνιστούν τα λινά υφάσματα και τα ξύλινα ρουστίκ έπιπλα από την Αγγλία. Όπως αποκαλύπτει ο Peter, μετά την κουζίνα το δεύτερο αγαπημένο σημείο τους είναι το μπάνιο της κρεβατοκάμαρας. Εκεί το ζευγάρι περνά αρκετές στιγμές χαλάρωσης. Γι' αυτό επέλεξαν να ανυψώσουν την οροφή και να ενισχύσουν το δάπεδο έτσι ώστε να αντέχει την κλασική σιδερένια μπανιέρα.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ