Modern country στις Σπέτσες

Η λιτή εκδοχή της σπετσιώτικης αρχιτεκτονικής και η modern country διακόσμηση διαμορφώνουν ένα easy living εξοχικό με ανεξάντλητη θέα, ιδανικό για διακοπές παρέα με φίλους.

Η λιτή εκδοχή της σπετσιώτικης αρχιτεκτονικής και η modern country διακόσμηση διαμορφώνουν ένα easy living εξοχικό με ανεξάντλητη θέα, ιδανικό για διακοπές παρέα με φίλους.


Οι Σπέτσες είναι ένα νησί με πολλά πλεονεκτήματα. Είναι κοντά στην Αθήνα , έχει πρόσβαση και με αυτοκίνητο, είναι όμορφο, με ήπιο καιρό και το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Όταν το νεαρό ζευγάρι έψαχνε την κατάλληλη τοποθεσία για εξοχικό , οι παραπάνω παράγοντες αλλά και οι φίλοι που ήδη είχαν κατοικίες στο νησί έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην επιλογή τους.

Το σπίτι που εκτείνεται σε τρία επίπεδα, χτίσθηκε πρόσφατα σύμφωνα με μια λιτή εκδοχή της παραδοσιακής σπετσιώτικης αρχιτεκτονικής Οι ιδιοκτήτες είχαν την τύχη να το αποκτήσουν όταν βρισκόταν στην τελική φάση της κατασκευής του, στα βαψίματα -οπότε μπόρεσαν να το διαμορφώσουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Μάλιστα, η ιδιοκτήτρια του είναι διακοσμήτρια οπότε εφάρμοσε από την αρχή το στυλ που επιθυμούσε στο interior design δίνοντας μεγάλη σημασία στη διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων.

Στο ισόγειο βρίσκεται ο ενιαίος χώρος καθιστικού, τραπεζαρίας και κουζίνας που βλέπει σε μια μεγάλη σκεπαστή βεράντα με καλοκαιρινό καθιστικό και τραπεζαρία. Στον πρώτο όροφο, στεγάζονται οι δύο μάστερ κρεβατοκάμαρες με τα μπάνια τους και μια μεγάλη βεράντα με θέα όλες τις Σπέτσες. Στο υπόγειο που λόγω κλήσης φιλοξενείται στην αυλή, υπάρχουν τρεις ξενώνες με τα μπάνια τους καθώς και δωμάτιο υπηρεσίας. Το σπίτι περιστοιχίζεται από λιθόστρωτη αυλή στην οποία ξεχωρίζει η πισίνα, υπέροχα διαμορφωμένα καθιστικά καθώς και μια κατασκευή με στρώματα για ηλιοθεραπεία. Το μπάρμπεκιου βρήκε τη θέση του κάτω από την πέργκολα.

Στο καθιστικό, τα έργα τέχνης και τα επιλεγμένα διακοσμητικά είναι αυτά που χαρακτηρίζουν το χώρο. Η modern country αισθητική τονίζεται με γήινες αποχρώσεις του λαδί, του γκρι και του μπεζ οι οποίες συνδυάζονται με το κλασικό δίδυμο, λευκό και μαύρο. Τόνοι του μπλε κάνουν τη σύνδεση με τη θάλασσα και ζωντανεύουν τους χώρους. Σύγχρονα έπιπλα με λείες επιφάνειες όπως γυαλιστερή λάκα και μπετόν δένουν αρμονικά με έπιπλα αντίκες με φθαρμένες και πιο τραχιές επιφάνειες, φτιαγμένες από παλιά ξύλα. Στη συνέχεια του καθιστικού, η μεγάλη σκεπαστή βεράντα με την υπέροχη θέα αποτελεί το κέντρο αναφοράς της οικογένειας και των καλεσμένων της. Στα περβάζια έχουν δημιουργηθεί χτιστά καθιστικά με μαξιλάρια που συνοδεύονται από τρία τετράγωνα τραπέζια. Κατασκευασμένα από ηφαιστειακή λάβα πλαισιώνονται από μαύρες design πλαστικές καρέκλες . Τα φωτιστικά - κλουβιά σχεδιάστηκαν από την ιδιοκτήτρια ενώ η κινέζικη ντουλάπα αντίκα κρύβει την τηλεόραση και λειτουργεί και σαν αποθηκευτικός χώρος. Η ίδια αισθητική επικρατεί και στα υπνοδωμάτια, με το καθένα να έχει το δικό του χαρακτηριστικό στυλ.

Ένα λειτουργικό και άνετο εξοχικό με μοντέρνο στυλ και θετική ενέργεια που απολαμβάνει το νεαρό ζευγάρι και οι φίλοι τους που δε λείπουν ποτέ από το σπίτι!



MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Στο σπίτι του Vincent Van Duysen

Επόμενο άρθρο

The simple things

MUST READ