Το αστικό στυλ αλλιώς

Το city style αλλάζει ταυτότητα χάρη σε μια νέα οπτική του κλασικού που ικανοποιεί σύγχρονες ανάγκες. Αυτή είναι η άποψη της αρχιτέκτονος εσωτερικών χώρων Έλενας Κάρουλα, η οποία μόλις ανακαίνισε ένα διαμέρισμα της δεκαετίας του '50 στο Κολωνάκι.

Το city style αλλάζει ταυτότητα χάρη σε μια νέα οπτική του κλασικού που ικανοποιεί σύγχρονες ανάγκες. Αυτή είναι η άποψη της αρχιτέκτονος εσωτερικών χώρων Έλενας Κάρουλα, η οποία μόλις ανακαίνισε ένα διαμέρισμα της δεκαετίας του '50 στο Κολωνάκι.

«Τα παλιά αστικά κτίρια είναι φορείς της ποιοτικής ατμόσφαιρας που είχε η πόλη στο παρελθόν», λέει η Έλενα Κάρουλα. Η αρχιτέκτων εσωτερικών χώρων που πρόσφατα ανακαίνισε ένα διαμέρισμα σε μια πολυκατοικία της δεκαετίας του '50 στο Κολωνάκι πιστεύει ότι κάτι τέτοιο αποτελεί μοναδική ευκαιρία διαλεκτικής της παλιάς αίγλης με τα νέα στάση ζωής και την αισθητική της. Ποια είναι η βασικότερη αλλαγή που πρέπει να γίνει ώστε να εναρμονίζεται ο χώρος με το νέο lifestyle; «Τα παλιά σπίτια είναι δομημένα σε πολλά δωμάτια, κύριας ή δευτερεύουσας χρήσης, πολλά από τα οποία ενοποιούνται για την καλύτερη εκμετάλλευση των διαθέσιμων τετραγωνικών. Αυτό κρίνεται σημαντικό σε ένα διαμέρισμα 105 τετραγωνικών μέτρων και συνολικά συντελεί στην αναβάθμιση της εμπορικής αξίας κάθε σπιτιού», εξηγεί η Έλενα Κάρουλα. Μεταξύ άλλων, στο διαμέρισμα ενοποίησε το καθιστικό με την τραπεζαρία και απελευθέρωσε οπτικά την κουζίνα με τη χρήση κρυστάλλινου ανοίγματος στη νησίδα εργασίας. Ο καθρέφτης στον τοίχο της τραπεζαρίας δίνει την εντύπωση ενός μεγαλύτερου χώρου.

Η προσωπικότητα των ιδιοκτητών, ανθρώπων που δεν προτιμούν την ήσυχη προαστιακή ζωή, σε συνδυασμό με τον παλμό και την ενέργεια του Κολωνακίου ενέπνευσαν την όλη δημιουργία. Όμως το πιο τολμηρό στοιχείο βρίσκεται σε ένα από τα δωμάτια-σουίτες όπου ο νιπτήρας και η ντουσιέρα ενσωματώνονται στην είσοδο, το ίδιο και το WC, που όπως απομονώνεται με τζαμένια πετάσματα. Η επιλογή αυτή ξεχωρίζει για την πρωτοποριακή αισθητική της αλλά και επειδή διευκολύνει την καθημερινότητα. Παράλληλα, το ξασπρισμένο ξύλινο πάτωμα, οι λευκοί τοίχοι και οροφές, το παιχνίδι της προοπτικής με τις σκούρες επιφάνειες σε λευκό φόντο, τα γυάλινα πετάσματα και η επένδυση με καθρέφτη ενορχηστρώνουν μία ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Τα επώνυμα έπιπλα οίκων όπως οι Fendi Casa, Roche Bobois, Poltrona Frau και Baker επιτελούν το δικό τους ρόλο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα στο καθιστικό, τα μεταξωτά lime μαξιλαράκια της Fendi σε συνδυασμό με τη μοβ βελούδινη πολυθρόνα του ίδιου οίκου και το σετ των coffee tables με τη δερμάτινη επιφάνεια από την Poltrona Frau. Στην τραπεζαρία με το τραπέζι της Roche Bobois και τις καρέκλες του οίκου Bolier δίνει ένταση η φωτογραφία της Ζωής Καραμάνη.

Ο νυχτερινός φωτισμός ενισχύει την παρουσία του τζακιού και αναδεικνύει τη γλυπτική του χώρου. Ό,τι πρέπει για ένα σπίτι που στα coffee tables φιγουράρουν αυθεντικά γλυπτά του «πληθωρικού» Φερνάντο Μποτέρο!

www.elenakarouladesign.com

www.avaxdeco.gr

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

To σπίτι του Μεταξιού

Επόμενο άρθρο

Σπίτι σε σχήμα L

MUST READ