Ένα loft στην εξοχή

Μια παλιά αποθήκη σιτηρών στη Γαλλία μεταμορφώθηκε σε loft με λογική Bauhaus διατηρώντας το βασικό σκελετό και τα ξύλινα δοκάρια που αποτελούν και μετά την ανακαίνιση το χαρακτηριστικό της.

Μια παλιά αποθήκη σιτηρών στη Γαλλία μεταμορφώθηκε σε loft με λογική Bauhaus διατηρώντας το βασικό σκελετό και τα ξύλινα δοκάρια που αποτελούν και μετά την ανακαίνιση το χαρακτηριστικό της.

Η αποθήκη του 19ου αιώνα, με κάποια αυτοκίνητα αντίκες μέσα, ήταν εγκαταλειμμένη μία δεκαετία. Πριν από τέσσερα χρόνια την ανακάλυψε ένα νεαρό ζευγάρι. Εκείνος εργάζεται σε μια βραβευμένη τεχνική εταιρεία που ειδικεύεται σε ανακαινίσεις γραφείων και εκείνη είναι designer και γραφίστρια. Σε αυτό το κτίσμα βρήκαν το ιδανικό μέρος για να στεγάσουν την οικογένειά τους.

Το έργο ανατέθηκε στον αρχιτέκτονα Wouter Lucas Andries ο οποίος μεταμόρφωσε την παλιά αποθήκη σε loft διατηρώντας τα εμφανή τούβλα στο εξωτερικό της, αλλά σχεδιάζοντας το εσωτερικό σύμφωνα με τις αρχές του Bauhaus. Έτσι προέκυψε ένας ενιαίος χώρος 600 τετραγωνικών μέτρων με 34 μέτρα μήκος και 12,5 μέτρα ύψος που αξιοποίησε για να δημιουργήσει ένα ακόμη όροφο για τα υπνοδωμάτια, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με έναν κρεμαστό διάδρομο. Οι ξύλινοι δοκοί –που ούτως ή άλλως αποτελούν δομικό στοιχείο καθώς στηρίζουν το κτίριο– παρέμειναν. Τα ξύλα τρίφτηκαν και περάστηκαν με βερνίκια και τεχνοτροπίες παλαίωσης ώστε να γίνει η σύνδεση του παρελθόντος με την αισθητική του loft. Το σκηνικό συμπληρώνουν το βιομηχανικό δάπεδο και τα μεγάλα ανοίγματα που οδηγούν στον κήπο με τα ξύλινα vintage εσωτερικά παντζούρια.

Η modern country κουζίνα είναι ανοιχτή στο χώρο και καταλήγει σε τραπεζαρία. Στη συνέχεια βρίσκεται το καθιστικό, που αναπτύσσεται γύρω από το minimal τζάκι. Μοντέρνα έπιπλα, γήινα χρώματα, βιομηχανικά XL φώτα και ασπρόμαυρες φωτογραφίες μετατρέπουν την ψυχρή αισθητική του loft σε ζεστό, οικογενειακό σπίτι. Μια ξύλινη σκάλα οδηγεί στον κρεμαστό διάδρομο και από εκεί στις κρεβατοκάμαρες: στα τρία παιδικά υπνοδωμάτια για τα αγόρια με ένα κοινό μπάνιο και την κύρια κρεβατοκάμαρα με en-suite μπάνιο και walking closet. Και εκεί κυριαρχούν οι γήινοι τόνοι, μόνο που σ' αυτή την περίπτωση η προσέγγιση είναι πιο μποέμ, με οικεία ατμόσφαιρα. Όλο το σπίτι αποπνέει ήρεμη, χαλαρωτική διάθεση και αρμονία, που οφείλεται στον ανοιχτό χώρο και την ήπια χρωματική παλέτα.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Mινιμαλισμός και φολκλόρ

Επόμενο άρθρο

Wabi sabi στο Άσπεν

MUST READ