Ελευθερία κινήσεων

Μια παλιά αγροικία μεταμορφώθηκε από την Paola Navone σε ένα μοναδικό «rural loft». Ενιαίοι χώροι, λευκό και αστική αισθητική με φόντο τους καταπράσινους λόφους του Σπέλο, ενός μεσαιωνικού χωριού της κεντρικής Ιταλίας.

Μια παλιά αγροικία μεταμορφώθηκε από την Paola Navone σε ένα μοναδικό «rural loft». Ενιαίοι χώροι, λευκό και αστική αισθητική με φόντο τους καταπράσινους λόφους του Σπέλο, ενός μεσαιωνικού χωριού της κεντρικής Ιταλίας.

«Γνώρισα την Paola Navone σε ένα πάρτι πριν από λίγα χρόνια. Ήξερα ότι δεν της αρέσει να σχεδιάζει interiors, αλλά έχω τέτοια αδυναμία στο στυλ της που αποφάσισα έτσι κι αλλιώς να της προτείνω να αναλάβει το σχεδιασμό του χώρου που θα γινόταν το σπίτι μας. Φαντάζεστε την έκπληξη και τον ενθουσιασμό μου όταν συμφώνησε! Η συνεργασία μας ήταν κάτι περισσότερο από αρμονική και αφορούσε τα πάντα, από την εσωτερική διαρρύθμιση μέχρι την επιλογή των υφασμάτων και των χρωμάτων για κάθε χώρο.» Έτσι περιγράφει η Andrea Falkner Campi, η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, τη συνεργασία της με την Ιταλίδα designer.

Βρισκόμαστε στο Σπέλο, περιοχή της Περούτζια, πραγματικά στην καρδιά της κεντρικής Ιταλίας. Το διαμέρισμα όπου ζει η Andrea με την οικογένειά της καταλαμβάνει τον τελευταίο όροφο ενός παλιού οικοδομήματος που τουλάχιστον από αρχιτεκτονική άποψη ανήκει 100% στην απλή –απλοϊκή ίσως– αγροτική αρχιτεκτονική παράδοση της περιοχής. Μιλάμε για ένα κλασικό τούβλινο κτίριο χωρίς καμία ιδιαίτερη στυλιστική άποψη εξωτερικά. Ο κύριος όγκος του διαμερίσματος είναι ένας μεγάλος ορθογώνιος χώρος που διακόπτεται από ένα διαχωριστικό τοίχωμα. Έτσι χωρίζονται το καθιστικό και η τραπεζαρία από τους πιο προσωπικούς χώρους. Η αρχική δομή παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη: οι μεγάλοι ξύλινοι στύλοι που υποστηρίζουν τα δοκάρια στην οροφή έμειναν στη θέση τους, όπως και τα τούβλα στους τοίχους καθώς και τα ανοίγματα των παραθύρων.

Η πρώτη παρέμβαση της Paola Navone ήταν να φωτίσει ολόκληρο το χώρο με ένα δυνατό, καθαρό, λευκό χρώμα δημιουργώντας ένα σύγχρονο αποτέλεσμα και δίνοντας μια αίσθηση ευρυχωρίας. Η δεύτερη πολύ σημαντική παρέμβαση της δημιουργού ήταν η προσθήκη ενός ημιωρόφου-μπαλκονιού πλάτους τριών μέτρων που διατρέχει περιμετρικά ολόκληρο το εσωτερικό της κατοικίας. Εδώ οι ιδιοκτήτες διαμόρφωσαν μια μεγάλη βιβλιοθήκη και ένα χώρο χαλάρωσης με ένα εντυπωσιακό μεταλλικό τζάκι. Οι ίδιες ξύλινες τάβλες που αποτελούν το πάτωμα της σοφίτας είναι τοποθετημένες και στο πάτωμα του κυρίως χώρου. Εκεί όμως διακόπτονται από τσιμεντένια και κεραμικά πλακάκια που έφερε η Navone από το Μαρόκο δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό και ταυτόχρονα γήινο εφέ.

Η επίπλωση και η διακόσμηση του σπιτιού παρέμεινε στην αρμοδιότητα της Andrea, με την Paola Navone να έχει ένα συμβουλευτικό ρόλο. Όπως λέει η ίδια, κινήθηκε με βάση μια λογική «objets trouvés», συλλέγοντας δηλαδή έπιπλα και αντικείμενα που μοιάζουν να έχουν βρεθεί τυχαία, αλλά ωστόσο συνυπάρχουν αρμονικά.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Στο loft της Marina Abramovic

MUST READ