Modern Scandinavian

Το σπίτι στο νησί Shelter έξω από τη Νέα Υόρκη έχει ό,τι χρειάζεται ένα εξοχικό: χαλαρωτική θέα, μεγάλο κήπο που εκτείνεται μέχρι τη θάλασσα, την ιδανική απόσταση από την πόλη και πολλές συλλογές κοχυλιών.

Το σπίτι στο νησί Shelter έξω από τη Νέα Υόρκη έχει ό,τι χρειάζεται ένα εξοχικό: χαλαρωτική θέα, μεγάλο κήπο που εκτείνεται μέχρι τη θάλασσα, την ιδανική απόσταση από την πόλη και πολλές συλλογές κοχυλιών.

«Σκοπός μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα οικογενειακό σπίτι όπου να μπορούμε να αισθανόμαστε άνετα», εξηγεί η ιδιοκτήτριά του, Harriet Maxwell Macdonald και μία από τις τρεις ιδιοκτήτριες και σχεδιάστριες της γνωστής εταιρείας design επίπλων Ochre. To σπίτι βρίσκεται στο Shelter, ένα νησί που προστατεύεται από τις δύο χερσονήσους του Λονγκ Άιλαντ και απέχει μόνο δύο ώρες με το αυτοκίνητο από τη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για τη δεύτερη κατοικία της πενταμελούς οικογένειας της Harriet, που τους βοηθάει να ξεφεύγουν από το θορυβώδες Μανχάταν. «Η καταπληκτική θέα από τις τεράστιες γυάλινες τζαμαρίες μας έπεισε να το αγοράσουμε», θυμάται η Harriet. «Τότε ήταν σκοτεινό, γεμάτο σκούρα ξύλινα δοκάρια και σανίδες, σαν ελβετικό σαλέ. Για να το φωτίσουμε, τρίψαμε τις ξύλινες επιφάνειες με γυαλόχαρτο και διαλέξαμε μια ανοιχτή γκρι απόχρωση για τις επιφάνειες και ανοιχτόχρωμα υφάσματα σε φυσικούς τόνους. Παρόλο που υπάρχουν αρκετά σπίτια στη περιοχή, όταν κάθεσαι στο κήπο (ο οποίος εκτείνεται μέχρι τη θάλασσα) έχεις την αίσθηση ότι είσαι τελείως μόνος.»

Για τη διακόσμηση του σπιτιού δεν υιοθέτησαν κάποιο συγκεκριμένο στυλ, αν και θα μπορούσαμε να την περιγράψουμε ως κλασική ρουστίκ με σύγχρονα στοιχεία. «Το περιεχόμενο του σπιτιού σχετίζεται με τη δουλειά μας», σχολιάζει η Harriet. Τα κομμάτια που διακοσμούν το σπίτι είναι δώρα φίλων, πρωτότυπα σχεδίων ή έπιπλα και φωτιστικά της Ochre που έχουν υποστεί ζημιά ή έχουν απορριφθεί. «Έχουν συνδυαστεί οργανικά χωρίς να τα έχουμε διαλέξει με κάποιο πλάνο στο μυαλό μας. Θέλαμε να διατηρήσουμε το πνεύμα του σπιτιού απλό και ήρεμο και να στρέψουμε την προσοχή μας στη φύση που το περιτριγυρίζει», περιγράφει.

Η ατμόσφαιρα είναι αυτή που συναντάει κανείς σ' ένα εξοχικό κοντά στη θάλασσα, με συλλογές κοχυλιών και βότσαλων από τη παραλία, ξύλινους πάγκους και σκαμπό, κατασκευασμένα από φυσικούς κορμούς δέντρων και τέχνη που απεικονίζει το φυσικό περιβάλλον. «Πολλοί θεωρούν ότι το ύφος του σπιτιού μας είναι σκανδιναβικό», επισημαίνει η Harriet, που στηρίχθηκε στην ομορφιά των υλικών και την ποιότητα της χειροποίητης κατασκευής για τη διακόσμηση. Γι’ αυτό, μάλιστα, χρησιμοποίησε καθαρές γραμμές και έπιπλα με απλά σχήματα, που κάνουν τη διακόσμηση του σπιτιού διαχρονική.

Η διαρρύθμιση παραμένει η ίδια από τότε που κτίστηκε το σπίτι, το 1979, και μπορεί να θεωρηθεί μη αναμενόμενη: η κύρια είσοδος, το καθιστικό, η τραπεζαρία και η κουζίνα φιλοξενούνται στο ισόγειο, ενώ τα υπνοδωμάτια και το playroom των παιδιών βρίσκονται από κάτω. Στο δεύτερο επίπεδο, στεγάζονται μόνο το κυρίως υπνοδωμάτιο με το μπάνιο του και ο ξενώνας. Η Harriet και ο άντρας της, Andrew Corrie, χρησιμοποιούν σαν γραφείο το χώρο αποθήκευσης διάφορων αντικειμένων που αργότερα μπορεί να χρησιμοποιήσουν στη διακόσμηση του χώρου. Το ζευγάρι έχει σκοπό να κάνει μεγάλες αλλαγές στη διαρρύθμιση, αλλά όχι και στο ύφος του σπιτιού.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Custom-made: η νέα πολυτέλεια

Επόμενο άρθρο

Στο loft της Marina Abramovic

MUST READ