5 tips για καταπράσινα φυτά εσωτερικού χώρου!

Για να μην σου πει ποτέ κανείς ότι δεν μπορείς να κρατήσεις ζωντάνο ούτε... γλάστρα!

Δεν ξέρω αν το έχεις προσέξει, αλλά τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι επιλέγουν φυτά εσωτερικού χώρου για να ζωντανέψουν το σπίτι και να αλλάξουν την ενέργειά του. Οι επιλογές είναι δεκάδες και οι... απαιτήσεις τους, ελάχιστες!

Αν ωστόσο είσαι από εκείνες που πιστεύουν πως δεν θα τα καταφέρουν ακόμα και με το πιο "καλόβολο" φυτό, δες παρακάτω 5 tips που θα κάνουν την συντήρησή τους ακόμα πιο εύκολη!

  1. Προσοχή στην αποστράγγιση! Τι είναι αυτό, ρωτάς; Η αποστράγγιση είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να μην ποτίζεις υπερβολικά τα φυτά σου. Χρησιμοποίησε χαλίκια για να καλύψεις το 1/3 της γλάστρας, πριν προσθέσεις χώμα και το φυτό σου. Έτσι το νερό θα τρέχει ανάμεσα από τα χαλίκια και δεν θα λιμνάζει στο χώμα, γύρω από τις ρίζες.
  2. Τσόφλια από αυγά + Νερό! Το "μαγικό" αυτό μείγμα έχει θρεπτικά συστατικά για τα φυτά σου και... είναι δωρεάν! Την επόμενη φορά που θα σπάσεις ένα αυγό, κράτησε το τσόφλι, σπάστο μέχρι να γίνει σκόνη και βάλτο μέσα σε νερό.
  3. Μην ξεχνάς το "κούρεμα". Μία στις τόσες, τα φυτά σου χρειάζονται λίγο κλάδεμα για να γίνουν ακόμα πιο όμορφα και δυνατά. Κόψε τα πιο χαμηλά ή τα μαραμένα κλαδιά και φύλλα ή δώστους σχήμα κλαδεύοντάς τα σταδιακά.
  4. Νερό & Ήλιος; Τόσο όσο! Δεν χρειάζονται όλα τα φυτά συχνό πότισμα και πολύ ήλιο! Τα περισσότερα, μάλιστα, εσωτερικού χώρου χρειάζονται έμμεσο φως, χωρίς να τα βλέπει ο ήλιος, και πότισμα μόλις 1 φορά την εβδομάδα. Ενημερώσου στο φυτώριο για το πότε πρέπει να ποτίζεις το καθένα και σε τι θέση να το τοποθετήσεις σε σχέση με το παράθυρο. Γενικός κανόνας: Αν το χώμα είναι ακόμα υγρό ΜΗΝ το ποτίσεις...
  5. Αποστράγγιση με... καφέ;! Για τα μικρά φύτα που είναι σε κασπό και όχι γλάστρα (χωρίς τρύπα στον πάτο) ένα φίλτρο καφετιέρας μπορεί να βοηθήσει στην αποστράγγιση. Τοποθέτησέ το κάτω από το χώμα και μην ξεχνάς να στραγγίζεις το κασπό κάθε φορά που ποτίζεις.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ