100% Hotel Show, η ετήσια συνάντηση ξενοδόχων και αρχιτεκτόνων

Η φετινή έκθεση 100% Hotel Show ολοκληρώθηκε καταγράφοντας τόσο έναν εντυπωσιακό αριθμό επισκεπτών, όσο και μια μεγάλη αύξηση εκθετών. Μετά από 6 διοργανώσεις η έκθεση έχει πλέον καθιερωθεί ως το ετήσιο ραντεβού ξενοδόχων και αρχιτεκτόνων από ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνο. Ο Δημήτρης Αντωνάκος, CEO της Demand Fairs & Media που διοργανώνει την έκθεση, εξηγεί το πώς

Πως κατάφερε η έκθεση να αποτελεί το premium event για τους ξενοδόχους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;

Εστιάσαμε σε πραγματικές ανάγκες των ξενοδόχων και σε ξεκάθαρες προτάσεις λύσεων. Δεν μας ενδιέφερε η ποσότητα αλλά η ποιότητα αυτών που προτείνουμε, είτε πρόκειται για εκθέτες είτε για ομιλητές στα workshops. Για να επιτευχθεί αυτό, ακολουθείται μια διαδικασία ποιοτικής αξιολόγησης, τόσο των λύσεων που θα παρουσιαστούν, όσο και αυτού καθαυτού του τρόπου παρουσίασης.

Μετά από 6 διοργανώσεις έχει αλλάξει η μορφή της έκθεσης;

Τα βασικά χαρακτηριστικά έχουν διατηρηθεί, αλλά εξελίσσονται σύμφωνα με την αγορά και τις διαμορφούμενες ανάγκες της. Κάθε χρόνο προσθέτουμε νέες ενότητες- παραδείγματος χάριν, φέτος εντάξαμε για πρώτη φορά τα sections "Food & Serve” και "Wellness & Housekeeping”, ενώ στη συνέχεια θα προστεθούν και άλλα.

Πόσοι επισκέπτες πέρασαν από τη φετινή έκθεση; Σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά;

Οι επισκέψεις ξεπέρασαν τις 30.000 με αύξηση 21,8% από την περσινή χρονιά. Είναι χαρά μας ότι πλέον επισκέπτονται την έκθεση επαγγελματίες από όλο το φάσμα του ξενοδοχειακού και αρχιτεκτονικού κλάδου.

Περισσότεροι ξενοδόχοι ή αρχιτέκτονες;

Τα ποσοστά έχουν σταθεροποιηθεί στις τελευταίες διοργανώσεις: κατά προσέγγιση, το 50% των επισκεπτών μας είναι επιχειρηματίες και στελέχη του ξενοδοχειακού κλάδου, ενώ το 20% είναι αρχιτέκτονες, designers, κατασκευαστές. Όπως βλέπετε οι αρχιτέκτονες αποτελούν σημαντικό κομμάτι των επισκεπτών μας, γι’ αυτό άλλωστε είμαστε η έκθεση από την οποία "γεννιούνται” τα περισσότερα νέα καταλύματα. Βέβαια, σε κάθε περίπτωση, αυτό για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των επισκεπτών μας.

Ποιος είναι ο αριθμός των εκθετών και από ποιες κατηγορίες;

Οι εκθέτες μας ξεπέρασαν φέτος τους 200, από διάφορες επαγγελματικές κατηγορίες- από λύσεις μελέτης-κατασκευής μέχρι και marketing. Σημασία όμως έχει και η ποιότητά τους, αφού μιλάμε για επιλεγμένες εταιρείες που προσφέρουν πραγματικές λύσεις.

100% Hotel Show, η ετήσια συνάντηση ξενοδόχων και αρχιτεκτόνων
Ο κ. Δημήτρης Αντωνάκος

Γιατί επιλέξατε να διοργανώσετε παράλληλα τα Hotel Design Awards;

Το ξενοδοχειακό design είναι κάτι που μας αφορά, καθώς όπως είπαμε και παραπάνω οι αρχιτέκτονες αποτελούν σημαντικό κομμάτι των επισκεπτών μας. Εκτός αυτού όμως, το design καθορίζει και σε μεγάλο βαθμό το ξενοδοχειακό μας προϊόν άρα και την πορεία του τουρισμού.

Και ποια τα σχέδια σας για το 100% Hotel Show 2019;

Το 2019 θα είναι η χρονιά που η έκθεση θα αποκαλύψει την πλήρη της διάσταση, αφού θα αποτελέσει το σημαντικότερο εκθεσιακό event με καινοτομία και νέες τάσεις για ξενοδόχους και αρχιτέκτονες. Αν και δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα, κρατήστε ότι στα workshops αναμένονται σημαντικά ονόματα που καθορίζουν τις διεθνείς ξενοδοχειακές τάσεις αλλά και ένα πλήρως αναβαθμισμένο section σχετικά με την αρχιτεκτονική των ξενοδοχείων και το interior design.

 

 

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ