Τάση: το terrazzo γίνεται το νέο αγαπημένο υλικό των σχεδιαστών

Είναι το γυαλισμένο μωσαϊκό από μάρμαρο, πέτρες και τσιμέντο. Το terazzo γίνεται αγαπημένο υλικό όχι μόνο της αρχιτεκτονικής, αλλά και τις διακόσμησης.

Επένδυση για το δάπεδο ή τους τοίχους, το terrazzo επινοήθηκε στην αρχαιότητα, αγαπήθηκε τη δεκαετία του '20, αξιοποιήθηκε από το κίνημα Memphis τη δεκαετία του '8Ο και πλέον επανέρχεται για τα καλά. Η ανάγκη –ή η επιθυμία– για αυθεντικά, ακατέργαστα υλικά οδήγησε αρχιτέκτονες και σχεδιαστές στο γυαλισμένο μωσαϊκό από μάρμαρο, φυσικές πέτρες και τσιμέντο. Από τους πρώτους που αξιοποίησαν το terrazzo ήταν το δημιουργικό ατελιέ Petit H του οίκου Hermès στο Παρίσι. 

Οι αρχιτέκτονες και σχεδιαστές Nicolas Daul και Julien Demanche σκέφτηκαν να εμπλουτίσουν το μείγμα με φερμουάρ, λογότυπα, αλυσίδες από τσάντες Kelly και δερμάτινα περισσεύματα από περασμένες συλλογές του οίκου. Ακολουθώντας ευλαβικά την τεχνική μιας από τις τελευταίες οικογένειες που ασχολούνται με το terrazzo στην Ιταλία, κατασκεύασαν το τραπέζι "Terrazzo". Ένα σουρεαλιστικό έπιπλο που αναβαθμίζει την "ταπεινή" επένδυση, όπως σημειώνει και ο Pascale Mussard, καλλιτεχνικός διευθυντής του Petit H.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ