10 φυτά εσωτερικού χώρου που θα μεταμορφώσουν το σπίτι

Εύκολα στην συντήρηση, καταπράσινα και stylish, αυτά τα φυτά θα φέρουν το σπίτι σου στη νέα εποχή

Όσο πλησιάζουμε στην Άνοιξη τόσο ονειρευόμαστε λιβάδια με λουλούδια, πράσινα φύλλα στα δέντρα και βόλτες στην εξοχή. Για την ώρα, βέβαια, ο χειμωνιάτικος καιρός καλά κρατεί οπότε λίγα μπορούμε να κάνουμε για αυτή μας τη διάθεση.

10 φυτά εσωτερικού χώρου που θα μεταμορφώσουν το σπίτι

Ένα από αυτά είναι μία βαθιά ανανέωση στο σπίτι, όχι με χρώματα και έπιπλα, αυτή τη φορά, αλλά με... φυτά! Τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν την ικανότητα να αλλάζουν εντελώς την αύρα του, βοηθώντας στο φιλτράρισμα των παθογόνων οργανισμών που αναπτύσσονται σε κλειστούς χώρους και προσθέτοντας ένα ζωηρό στοιχείο στη διακόσμησή του.

Αν ως τώρα η εμπειρία σου με τα φυτά δεν ήταν και η καλύτερη, ανακάλυψε παρακάτω τα πιο εύκολα στη συντήρηση αλλά και όμορφα φυτά για το σπίτι και δες ισάριθμες ιδέες για να εντάξεις τα φυτά στο χώρο σου:

(κάνε κλικ πάνω στο όνομα του φυτού για να το αναγνωρίσεις εύκολα στη φωτογραφία)

Fiji Palm

Σε ποιός δεν αρέσουν οι φοίνικες; Ο συγκεκριμένος (η νάνα εκδοχή του κλασικού φοίνικα) μπορεί να αποτελέσει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε ένα κλειστό χώρο. Χρειάζεται όμως υψηλές θερμοκρασίες (άρα δεν θα έχεις πρόβλημα αν δεν ζεις σε ορεινό μέρος) και λίγη σκιά. 

Succulents

Τα παχύφυτα είναι μερικά από τα αγαπημένα μας φυτά για εσωτερικούς χώρους. Χρειάζονται ελάχιστο φως και νερό, έχουν δεκάδες υπέροχα σχήματα και μεγέθη που ποικίλουν από ελάχιστα εκατοστά μέχρι μεγάλες γλάστρες. Μπορείς να φυτέψεις πολλά μαζί σε μια γλάστρα για να δημιουργήσεις τον δικό σου κήπο ενώ είναι τέλεια διακόσμηση για τραπεζάκια, μικρά ραφάκια και το γραφείο.

Fiddle Leaf Fig Tree

Αυτό το είδος συκιάς έχει αγαπηθεί πολλάκις από τους διακοσμητές εσωτερικού χώρου αφού προσδίδει φως και έντονα παιχνιδιάρικη υφή στον χώρο. Αυτό το φυτό αγαπά το έμμεσο φως οπότε τοποθέτησέ το δίπλα σε κάποιο παράθυρο και πότισέ το μία φορά την εβδομάδα. Προσοχή όμως! Είναι τοξικό για τα μικρά ζώα οπότε μην το προτιμήσεις αν η γάτα σου θέλει να μασουλάει τα πάντα....

Cacti

Τα γνωστά μας κακτοειδή είναι αγαπημένα φυτά για τη διακόσμηση του εσωτερικού χώρου και όχι άδικα αφού χρειάζονται ελάχιστη φροντίδα και θα τους βρεις σε δεκάδες σχήματα. Όταν δε, ανθίζουν, αποτελούν μοναδικό θέαμα!

Shamrock Plant

Θα βρεις το φυτό με τα "τετράφυλλα τριφύλλια" συνήθως σε μικρού μεγέθους γλάστρες, τέλειες για να στολίσουν το γείσο του τζακιού ή ένα στενό ράφι. Χρειάζεται έμμεσο φως για να ανθίζουν συχνά ενώ θα το ποτίζεις μία φορά την εβδομάδα.

Snake Plant

Αυτό το τόσο stylish φυτό που θυμίζει γλώσσες φιδιού και έχει χρώματα που παίζουν ανάμεσα στο απαλό κίτρινο και το σκούρο πράσινο μπορούν να γίνουν τέλεια προσθήκη στην πράσινη γωνιά σου αφού δεν έχουν ιδιαίτερες ανάγκες για φως ενώ χρειάζονται ελάχιστο νερό. 

Calathea

Αυτό το φυτό με τα έντονα πράσινα φύλλα μπορεί να δώσει φως και χρώμα ακόμα και στο πιο σκοτεινό δωμάτιο. Δεν χρειάζεται πολύ φως αλλά πρέπει να κρατάς πάντα βρεγμένο το χώμα τους.

English Ivy

Αυτό το είδος κισσού διαθέτει μικρά και πολύ όμορφα φύλα σε αστεροειδές σχήμα ενώ μεγαλώνοντας σε κάποιο ράφι μπορεί να γίνει ακόμα πιο όμορφο δημιουργώντας έναν πράσινο καταρράκτη. Ευδοκιμούν σε δροσερές θερμοκρασίες και θέλουν συνεχώς νωπό χώμα.

Rubber Tree

Τέλειο φυτό για να στολίσεις το περβάζι ενός παραθύρου ή για να τοποθετήσεις στη μέσα πλευρά μιας μπαλκονόπορτας, το rubber tree δεν είναι μονάχα όμορφο αλλά μοιάζει και εξωτικό. Σπάνια χρειάζεται πότισμα αφού θέλει να μένει και λίγο στεγνό το χώμα ανάμεσα στα ποτίσματα.

Aloe Vera

Η αλόη δεν είναι μονάχα ένα όμορφο και εύκολο στην συντήρησή του φυτό αλλά, αν επιλέξεις την καλλυντική της ποικιλία, είναι και ένα φυτό σύμμαχος της ομορφιάς σου. Χρειάζεται ωστόσο αρκετό φως οπότε τοποθέτησέ το δίπλα σε ένα παράθυρο που φωτίζεται καλά.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ