5+1 ιδέες για βιβλιοθήκη στο σαλόνι | Πώς να την εντάξεις στο χώρο σου;

Ιδέες και λύσεις για να στήσεις σωστά μια βιβλιοθήκη στο καθιστικό

Ένα από τα βασικά μέρη της διακόσμησης σε ένα σαλόνι είναι η βιβλιοθήκη. Το έπιπλο αυτό δίνει άλλο αέρα και αίσθηση στον χώρο σου, τον γεμίζει και το κάνει να αποπνέει ζεστασιά. Δες παρακάτω μερικές ιδέες για το πώς μπορείς να εντάξεις στον χώρο σου μια βιβλιοθήκη.

Η χαμηλή ραφιέρα

Μια σειρά από χαμηλές βιβλιοθήκες κατά μήκος του τοίχου θα σου εξασφαλίσουν αποθηκευτικό χώρο ενώ παράλληλα δεν θα πνίξουν το δωμάτιο. Προτίμησε έπιπλα που δεν ξεπερνούν το ένα μέτρο και “επένδυσε” το μακρόστενο τοίχο του καθιστκού. Το επάνω μέρος μπορείς να το ντύσεις έξυπνα με ένα κολάζ ασπρόμαυρων κάδρων.

DIY: POP UP COLOR

Ένας έξυπνος τρόπος για να δώσεις ύφος και προσωπκότητα σε μια απλή βιβλιοθήκη είναι βάφοντας κάποια από τα ράφια με ένα χρώμα της επιλογής σου, για παράδειγμα κίτρινο. Μπορεις με αυτό τον τρόπο να παίξεις με τις αγαπημένες σου αποχρώσεις και φυσικά να ανανεώσεις ένα παλιό έπιπλο.

Dexion για βιομηχανική αισθητική

Oι dexion βιβλιοθήκες ταιριάζουν σε βιομηχανικούς χώρους και εξυπηρετούν στις περιπτώσεις που θέλεις να αποθηκεύσεις πράγματα με μεγάλο βάρος, όπως βιβλία. Δείχνουν ακόμα πιο εντυπωσιακές με ενσωματωμένο φωτισμό και ταιριάζουν υπέροχα με τις καρέκλες Tolix του Xavier Pauchard.

Τα ψηλά ράφια

Στα ψηλοτάβανα διαμερίσματα η ραφιέρα μπορεί να ενσωματωθεί στο πάνω μέρος του τοίχου χωρίς έτσι να “καταλαμβάνονται” τα πολύτιμα τετραγωνικά του καθιστικού. Σε αυτή την περίπτωση φυσικά πρέπει να γίνει μια πολύ καλή τοποθέτηση από τεχνικό γιατί το βάρος τοποθετημένο σε μεγάλο ύψος είναι επικίνδυνο.

H vintage βιτρίνα

Μια vintage βιτρίνα μπορεί πολύ εύκολα να αποκτήσει ρόλο βιβλιοθήκης. Παλιότερα χρησιμοποιούταν για σερβίτσια και ποτήρια. Σήμερα μπορεί να φιλοξενήσει βιβλία ή ακόμα και την αγαπημένη σου συλλογή παπουτσιών.

Τα ράφια στον στενό τοίχο

Μια γωνία στο βάθος του καθιστικού ή ο τοίχος στο τέλος του διαδρόμου μπορούν να μετατραπούν σε μια υπέροχη βιβλιοθήκη με μεγάλα, μακρόστενα ράφια. Προκειμένου να μην “κλεισεις” το χώρο προτίμησε να στιβάξεις τα περισσότερα βιβλία στα χαμηλά ράφια και να βάλεις κάδρα στα πιο ψηλά.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ