Το "παλάτι" της Ελισάβετ

Ένας παράδεισος στο κέντρο της Αθήνας...


Ένας παράδεισος στο κέντρο της Αθήνας...


Το σπίτι της Ελισάβετ Μουτάφη βρίσκεται σε έναν από τους πιο κεντρικούς και θορυβώδεις δρόμους της Αθήνας, στην Πατησίων. «Είμαι παιδί του κέντρου, όχι πως δεν μου αρέσουν τα προάστια που έχουν πράσινο ή έχουν θέα στη θάλασσα, αλλά μου αρέσει η ευκολία και η ατμόσφαιρα του κέντρου».


Το "παλάτι" της Ελισάβετ



Μετακόμισε στο άνετο διαμέρισμά της πριν από περίπου έξι χρόνια, ενώ πριν έμενε μαζί με τους γονείς της και δεν διστάζει να μας αποκαλύψει ότι ακόμα κάποια βράδια κοιμάται στο σπίτι τους, στο παλιό της δωμάτιο. «Αυτό που μου λείπει περισσότερο είναι η παρέα που έκανα με τους γονείς μου, αλλά και τα φαγητά της μητέρας μου». Το διαμέρισμά της είναι ένα φωτεινό ρετιρέ 100 τετραγωνικών. «Είναι αρκετά μεγάλο για ένα άτομο, αλλά ήθελα να είμαι άνετα. Στη βεράντα μου δεν υπάρχουν μόνο λουλούδια αλλά και δέντρα. Έχω μια ελιά και μια πορτοκαλιά. Το μόνο κακό είναι ότι το πρωί έχει πολύ θόρυβο λόγω της Πατησίων, αλλά με τον καιρό το συνηθίζεις».




Η όμορφη ηθοποιός απολαμβάνει να κάθεται μόνη στο σπίτι της και να έχει αγκαλιά το γάτο της. «Δεν βαριέμαι όταν είμαι μόνη μου στο σπίτι, γιατί οι ρυθμοί της δουλειάς μου είναι πολύ γρήγοροι και το έχω ανάγκη. Μπορεί να διαβάσω κάποιο βιβλίο ή να ακούσω μουσική ή αν έχω όρεξη να μαγειρέψω κάτι gourmet». Τα χρώματα που κυριαρχούν σε όλους τους χώρους του σπιτιού είναι το μπεζ και το άσπρο.




«Μου αρέσουν αυτές οι αποχρώσεις, είναι ήρεμες και μου επιτρέπουν επίσης να τις “σπάσω” με ένα κόκκινο μαξιλάρι ή ριχτάρι. Έτσι και την ηρεμία της κρεβατοκάμαράς μου τη “διαταράσσει” ένας μαύρος πολυέλαιος». Όπως οι περισσότερες νοικοκυρές σήμερα, έτσι και η Ελισάβετ έχει κάποια κυρία η οποία τη βοηθάει στο σπίτι. «Δεν τα αφήνω όλα πάνω της, ασχολούμαι και εγώ γιατί δεν μπορώ να ζω σε ένα χώρο που δεν έχει τάξη. Δεν είμαι όμως υστερική με την καθαριότητα ούτε θα έρθει κάποιος στο σπίτι μου και θα του πω να μην καθίσει εκεί ή μην πιάσει αυτό γιατί θα το λερώσει. Το σπίτι πρέπει να το χαιρόμαστε».




Δύο πίνακες ζωγραφικής του Κυριακούλη κάνουν αίσθηση στους τοίχους του σπιτιού της. «Μου αρέσουν οι πίνακες και προσπαθώ να έχω αυθεντικούς, αλλά είναι πανάκριβοι. Θα ήθελα πολύ να έχω έναν Τσαρούχη». Πολλά βράδια προτιμά να ξαπλώνει στο κρεβάτι της και να βλέπει ταινίες, άλλες φορές πάλι μπαίνει στο δωμάτιο-ντουλάπα και «τρέφει» τη γυναικεία της φιλαρέσκεια.




«Δεν έπρεπε καν να με ρωτήσεις αν έχω τέτοιο δωμάτιο, ήταν από τα πρώτα που έφτιαξα, μάλιστα εκεί έχω και ένα διάδρομο γυμναστικής που πολλές φορές ακουμπάω ρούχα επάνω. Έχω χαλάσει αρκετά χρήματα για τα ρούχα μου, αλλά θεωρώ ότι από εδώ και στο εξής δεν θα το κάνω, γιατί τα πράγματα δυσκολεύουν για όλους μας και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Εδώ που μένω όμως είναι δύσκολα γιατί έχει πολλά μαγαζιά και μπορεί να κατέβω να πάρω γάλα και να γυρίσω με ένα φόρεμα. Αλλά θεωρώ ότι είναι αδιανόητο να δώσω 1.200 ευρώ για να πάρω μια τσάντα, είναι ντροπή πλέον».




Στην κουζίνα ολοταχώς


Η συζήτηση κάποια στιγμή μας πηγαίνει στα μαγειρέματα και την κουζίνα και η Ελισάβετ παραδέχεται ότι όλοι στην

οικογένειά της μαγειρεύουν υπέροχα «η γιαγιά μου, ο θείος μου ο Μάκης Τσέλιος, ακόμα και ο πατέρας μου και ευτυχώς έχω μάθει και εγώ κάποια μυστικά». Παραδέχεται ότι βρίσκεται σχεδόν πάντα σε δίαιτα. «Έχω κάνει πολλές δίαιτες και πλέον προσέχω πολύ τη διατροφή μου.




"Έχω βάλει στο καθημερινό μου πρόγραμμα το μαγείρεμα, ακόμα και αν αυτό είναι μια σαλάτα. Πολλές φορές έπαιρνα κιλά και μετά έπρεπε να τα χάσω. Είναι και η φύση της δουλειάς τέτοια που δεν σε αφήνει να ξεφύγεις, πρέπει να προσέχεις συνέχεια". Όλοι στην οικογένειά της, εκτός του ότι μαγειρεύουν καλά, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να παραδεχτούν ότι έχουν παχύνει και πρέπει να προσέξουν. «Εκτός από τη διατροφή που κάνω, μου αρέσει να αθλούμαι, πηγαίνω στο γυμναστήριο, αλλά θέλω να δοκιμάσω και pilates».




Πολλές φορές έχω μείνει εκτός τηλεόρασης γιατί δεν μου άρεσαν οι προτάσεις που δεχόμουν. Ευτυχώς μέχρι τώρα δεν έχω βρεθεί στην άλλη όχθη, να κάνω δηλαδή κάτι κακό από ανάγκη. Βέβαια, αν έχεις οικογένεια, είναι λογικό να δεχτείς πράγματα που δεν σε εκφράζουν καλλιτεχνικά, αλλά αυτό θεωρώ ότι δεν μπορεί να το κατακρίνει κανείς στον κόσμο». H Ελισάβετ πραγματικά χαίρεται που υπάρχουν ακόμα σειρές στην τηλεόραση όπως  “Το Νησί”: «Αυτό αποδεικνύει ότι ο κόσμος έχει ανάγκη για εξαιρετικές δουλειές. Και αυτομάτως καταρρίπτει το μύθο που λένε κάποιοι ότι δηλαδή ο κόσμος θέλει reality και ελαφριά προγράμματα. Όμως, δυστυχώς, το 90% των προγραμμάτων της τηλεόρασης είναι κάτω του μετρίου».







Διάβασε επίσης:


Συνέντευξη με τον designer Σπύρο Δράκο

Το σπίτι του Χρήστου Λούλη

Επιχείρηση: ντουλάπα


MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ