Φεστιβάλ Design στο Λονδίνο!

Τι είδαμε και δεν το πιστεύαμε! Ένα γιγαντιαίο φακό Swarovski, ένα ξύλινο κύμα στην είσοδο του μουσείου V&A...


Τι είδαμε και δεν το πιστεύαμε! Ένα γιγαντιαίο φακό Swarovski, ένα ξύλινο κύμα στην είσοδο του μουσείου V&A... Αυτά και άλλα πολλά συνέβησαν στο φετινό φεστιβάλ design στην αγγλική πρωτεύουσα.


Ένας γιγαντιαίος φακός της Swarovski τοποθετήθηκε στον καθεδρικό ναό του St Paul από το μινιμαλιστή αρχιτέκτονα John Pawson, για να προσφέρει στους επισκέπτες μια απίστευτη θέα του μπαρόκ εσωτερικού του. Μια εγκατάσταση της Κορεάτισσας Aamu Song πήρε τη φόρμα ενός τεράστιου κόκκινου φορέματος από 550 μέτρα υφάσματος, για να παρέχει σε 238 επισκέπτες τη δυνατότητα να κάτσουν στις 238 τσέπες του και ν' ακούσουν μουσική. Δεκατέσσερα ζευγάρια ελισαβετιανών παπουτσιών -που ανήκαν σε πόρνες- εκτίθενται σε βιτρίνα καταστήματος, ενώ έπιπλα του Marcel Wanders, με φόντο μεγάλες υποβρύχιες φωτογραφίες, αποτέλεσαν μέρος της συναρπαστικής εγκατάστασης «Mermaid» για τη Moooi. Κι απέναντι σε αυτές τις σοφιστικέ εγκαταστάσεις ή ιδέες, κυρίαρχη τάση αναδείχθηκε η λειτουργική απλότητα όπως την εννοούν οι Σκανδιναβοί. Κομψά έπιπλα που δεν προσπαθούν να είναι κάτι άλλο από αυτό που δείχνουν, σαν αυτά που έδειξαν οι Plant & Moss, StudioIlse, Channels και Nick Fraser.


«Σκοπός του φεστιβάλ ήταν να προάγει το Λονδίνο ως την πρωτεύουσα του design σε όλο τον κόσμο και να εορτάσει το δημιουργικό ταλέντο», εξηγεί ο διευθυντής του φεστιβάλ Ben Evans. «Ίσως να βρείτε καλύτερους γραφικούς σχεδιαστές στην Ελβετία και product designers στη Γερμανία», συμπληρώνει ο πρώην επικεφαλής του Habitat, Tom Dixon, «αλλά το Λονδίνο είναι ένας συνδετικός κρίκος για όλους τους ανερχόμενους και καταξιωμένους σχεδιαστές μόδας, επίπλων, φωτιστικών, software και υλικών, αλλά και ένας τόπος που σου επιτρέπει να εκφραστείς.» Δεν μας εντυπωσιάζει λοιπόν ότι ο Tom Dixon διάλεξε να λανσάρει το νέο του βιβλίο με το τίτλο «Εξτρεμισμός» στο φετινό φεστιβάλ.


Δες φωτογραφίες από την έκθεση, αλλά και τα σχέδια των Ελλήνων Designers Χριστίνα Σκουλούδη και Αθανάσιου Μπάμπαλη στο deconow.gr

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ