Ο Κarl Lagerfeld μιλά για το design

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι του designers; Ποια κομμάτια συλλέγει;

Αν και έχει περάσει και φάσεις προσκόλλησης στο 18ο αι., ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Karl Lagerfeld είναι συλλέκτης σύγχρονων κομματιών design. Αγαπημένοι του designers οι Marc Newson, Martin Szekely, Ronan & Εrwan Bouroullec.



Ποιο είναι το αγαπημένο σας design;


"Αυτό που πιάνει το πνεύμα των καιρών, που ξέρει να ακολουθεί με το σωστό τρόπο την εξέλιξη του στυλ. Κι αυτό που σας περιγράφω είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να επιτευχθεί. Για μένα, οι σχεδιαστές που μετράνε σήμερα είναι πραγματικοί καλλιτέχνες (ακόμα κι αν δεν αποδέχονται το χαρακτηρισμό, αλλά πάλι... έτσι συνηθίζουν οι μεγαλοφυΐες). Έτσι γεννιούνται έπιπλα που αντιπροσωπεύουν το καλύτερο κομμάτι κάθε εποχής ή κάθε δεκαετίας, με τρόπο μοναδικό και ξεκάθαρο".


Το πρώτο σας σημαντικό απόκτημα;


Η περιστρεφόμενη πολυθρόνα-κοχύλι του Joe Colombo, που δυστυχώς πέθανε πολύ νέος. Όταν κυκλοφόρησε, ήταν πραγματικά επαναστατική, μαγική. Την είχα παραγγείλει στο Μιλάνο, όταν συνεργαζόμουν με την Krizia το 1966. Το Μιλάνο τότε ήταν η πόλη του design, ένας τόπος συναρπαστικός, ερεθιστικός, δημιουργικός. Υπήρχαν άνθρωποι μεγαλοφυείς, όπως η Gae Aulenti, από την οποία είχα αγοράσει το τραπέζι με τα ροδάκια, το φωτιστικό Pipistrello και τη λάμπα από πορτοκαλί και άσπρο πλαστικό, τρία αντικείμενα που σήμερα θεωρούνται καλτ.


Διάβασε όλη τη συνέντευξη με τον Karl Lagerfeld στο deconow.gr

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ