Eις τον αφρό

Τα ξύλα της θάλασσας δίνουν ιδέες για επίκαιρες deco πινελιές στο σπίτι!


Τα ξύλα της θάλασσας δίνουν ιδέες για επίκαιρες deco πινελιές στο σπίτι!


Υπάρχουν λεπτομέρειες και υλικά που δεν γεμίζουν το μάτι αλλα μπορούν να δώσουν σε ένα χώρο προσωπικότητα και μια κομψή αίσθηση ανεμελιάς. Το καλοκαίρι είναι η εποχή που το σπίτι μας διώχνει, μας ωθεί προς τα έξω! Εάν όμως δεν μπορείς να το περάσεις και τα 92 μεσημέρια του δίπλα στη θάλασσα δοκίμασε να φέρεις την παραλία στο σπίτι. Εκμεταλλεύσου τους μικρούς θησαυρούς που προσφέρουν απλόχερα οι ακροθαλασσιές του Αιγαίου για να στήσεις το δικό σου καλοκαιρινό σκηνικό.


Τα αφρόξυλα, τα κομμάτια ξύλου που σμιλεύει η θάλασσα και τους δίνει ένα αλμυρό γκρι χρώμα που ταιριάζει άψογα με την μίνιμαλ παλέτα του καλοκαιριόύ είναι ένας θησαυρός που μπορεί να αναβαθμίσει την αισθητική κάθε χώρου.


Eις τον αφρό


Έπιπλα και αξεσουάρ Bleu Nature

Ο σχεδιαστής Frank Lefebvre δημιούργησε μια μικρή εταιρία στη Lille της Γαλλίας, την Bleu Nature και μεταλλάσσει τα αφρόξυλα σε φωτιστικά και έπιπλα, όλα βασισμένα στην οικολογική φιλοσοφία του. Η οργανική φόρμα που αποκτά το ξύλο μέσα στο μακρύ του θαλασσινό ταξίδι γίνεται πρώτη ύλη έμπνευσης για το Lefebvre ο οποίος σχεδιάζει κομμάτια σαν παζλ από αφρόξυλα τοποθετημένα με αρχιτεκτονικές αναλογίες. Η ομάδα του συλλέγει από τις παραλίες όλα τα ξύλα που ξεβράζει το κύμα, τα αρχειοθετεί και κατόπιν τα αξιοποιεί σε καινούρια κομμάτια. Κάθε χρόνο παρουσιάζει στη παριζιάνικη Maison & Objet τα νέα σχέδια που προκύπτουν από τα βουνά ξύλων που συσσωρεύονται στην αποθήκη του γραφείο του. Στην Ελλάδα μπορείς να βρεις τα κομμάτια του στα καταστήματα Φωτοαισθήσεις και Roussetos Home Atmosphere.



Καναπές Bleu Nature

Δες όλο τον κατάλογο της Bleu Nature σε video



DO IT YOURSELF
Εάν σου αρέσει η ιδέα του αφρόξυλου αλλά δεν ξέρεις πως θα την “χωρέσεις” μέσα στο καθιστικό σου, δοκίμασε κάποιες από μικρές συμβουλές μας (πάντα με μέτρο και ανάλογα με τα μέτρα του σπιτιού σου). Έχουμε και λέμε:

Το τζάκι δίνει χειμωνιάτικη νότα στο χώρο. Αφαίρεσε το μεταλλικό προστατευτικό, καθάρισε το και διακόσμησε το με αφρόξυλα. Τοποθέτησε τα προσεκτικά, σαν να δημιουργείς μια πυραμίδα και πρόσθεσε μερικά λευκά κεριά. Όταν τελειώσεις το καλοκαίρι μπορείς να τα κάψεις στο τζάκι και να απολαύσεις την μυρωδιά τους.


Επένδυσε σε ένα λιτό γυάλινο βάζο που θα γεμίσεις με λεπτά αφρόξυλα και θα τα τοποθετήσεις σαν ανθοδέσμη! Στη βάση μπορείς να βάλεις άμμο για καλύτερη στήριξη. Το ίδιο βάζο θα χρησιμοποιήσεις τα Χριστούγεννα για να το γεμίσεις με ψευτικό χιόνι και μπάλες.


Μπορείς να βάλεις μικρά αφρόξυλα σε διάφορες γωνιές όπως το κομοδίνο, τον καθρέφτη του μπάνιου, το τραπέζι της βεράντας για να δώσεις την αίσθηση της παραλίας σε όλο το σπίτι.


Τέλος (εάν πιάνουν τα χέρια σου) μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου διακοσμητικά, όπως θήκες για ρεσό. Είναι μια πολύ εύκολη κατασκευή για την οποία θα χρειαστείς ένα γυάλινο βάζο (από μαρμελάδα), μικρά αφρόξυλα και κόλλα σιλικόνης. Τοποθετείς στο κέντρο το βάζο και γύρω του κολλάς τα αφρόξυλα με τη σιλικόνη. Αφού στεγνώσει η κόλλα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ανάβοντας ένα ρεσό. Απλό και υπέροχα καλοκαιρινό!



Άποψη από σουίτα του ξενοδοχείου Mystique στη Σαντορίνη



Info:

Φωτοαισθήσεις: Λ. Κηφισίας 253 Κηφισιά, Τηλ.: 210 6236745

Roussetos Home Atmosphere: Λ.Βουλιαγμένης 287, Αγ.Δημήτριο, τηλ.:210 9700500

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ