Η τέχνη ανήκει στο σπίτι

Φέτος, η ΙΚΕΑ παρουσίασε στο IKEA Art Event 2021, μία συλλεκτική σειρά περιορισμένης κυκλοφορίας που εξερευνά τη μαγεία ανάμεσα στα όρια της τέχνης και του λειτουργικού σχεδιασμού

Η 6η συλλεκτική σειρά IKEA Art Event παρουσιάστηκε σε επιλεγμένους εκπροσώπους των Μέσων, από διαφορετικές χώρες, με τη μορφή ενός digital press conference στο οποίο ήταν παρόντες οι καλλιτέχνες καθώς και εκπρόσωποι της ΙΚΕΑ.

"Επιλέξαμε να συνεργαστούμε με ξεχωριστούς καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την ποικιλομορφία της τέχνης και του λειτουργικού σχεδιασμού, όταν αυτά ενωθούν", αναφέρει ο Henrik Most, Creative Leader για τη σειρά IKEA Art Event. "Θέλουμε να δείξουμε ότι το να είσαι καλλιτέχνης ή σχεδιαστής δεν σημαίνει ότι πρέπει να βαδίζεις σε αυστηρά πλαίσια, αλλά μπορείς να κινηθείς και σε άλλα πεδία, και αυτό το νέο κίνημα έχει σήμερα σημαντικό αντίκτυπο τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην τέχνη", συμπληρώνει ο ίδιος.

Για τη δημιουργία των δέκα design αντικειμένων που πρωταγωνιστούν στη συλλεκτική σειρά, η ΙΚΕΑ συνεργάστηκε με πέντε εξαιρετικούς καλλιτέχνες, τους Daniel Arsham, Gelchop, Humans since 1982, Sabine Marcelis και Stefan Marx. Η ΙΚΕΑ επέλεξε τους 5 οραματιστές για να δημιουργήσουν εμπνευσμένα έργα τέχνης που αιχμαλωτίζουν τη φαντασία, ενώ ταυτόχρονα είναι και χρήσιμα οικιακά αντικείμενα. Η συμμετοχή του Αμερικανού καλλιτέχνη Daniel Arsham δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από ένα ρολόι, που εκφράζει τη διαρκή ενασχόληση του με θέματα κίνησης, υλικών και αρχιτεκτονικής. Το δημιουργικό δίδυμο Humans since1982 που αρνούνται να χαρακτηριστούν ως καλλιτέχνες ή σχεδιαστές, μας έδειξαν πως μια σύγχρονη τεχνολογική συσκευή – το drone - μπορεί να προβληθεί στο μέλλον με τη μορφή διακοσμητικών. Η Sabine Marcelis που εμπνεύστηκε από τους κομμένους καμβάδες του Ιταλού ζωγράφου Lucio Fontana, επιδίωξε να μεταφέρει αυτήν την απλή κίνηση στα φωτιστικά για τον τοίχο. Ο εικαστικός Stefan Marx, με έδρα το Βερολίνο, επικεντρώνεται στο πώς οι λέξεις μπορούν να εκφράσουν μία διάθεση ή ένα συναίσθημα και παρουσιάζει ένα μοναδικό βάζο και ένα ριχτάρι. Από την Ιαπωνία, η δημιουργική ομάδα Gelchop, που αποδομεί αντικείμενα της καθημερινότητας και τα συνδυάζει με διαφορετικά στοιχεία, δίνει μια νέα εκδοχή στο πιο εμβληματικό αντικείμενο IKEA, το κλειδί Allen, δημιουργώντας ένα επιτραπέζιο φωτιστικό και έναν φακό.

Η τέχνη ανήκει στο σπίτι

Οι λάτρεις της σειράς θα έχουν τη δυνατότητα να την ανακαλύψουν και να αλληλεπιδράσουν μαζί της, μέσα από μια μοναδική εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας (AR) που θα είναι διαθέσιμη μέσα από το λογαριασμό της ΙΚΕΑ στο Instagram. Με αυτό τον ξεχωριστό τρόπο όλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο #IKEAARTEVENT2021 και να δημιουργήσουν τη δική τους ψηφιακή έκθεση τέχνης στο σπίτι.

Η σειρά περιορισμένης κυκλοφορίας IKEA Art Event 2021 θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στο IKEA.gr από 1/4.

 

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ