Tommaso Spinzi, το νέο όνομα του ιταλικού design

Είναι ο "lifestyle designer" με την ξεχωριστή αισθητική που βάζει πλώρη για να γίνει το επόμενο μεγάλο όνομα του χώρου. Ο Tommaso Spinzi μας υποδέχεται στο loft του στο Μιλάνο.

Οι μεγάλες σου αγάπες στη ζωή ποιες είναι;

Η ζωή μου είναι συνυφασμένη με την αισθητική, οπότε οτιδήποτε όμορφο με παθιάζει και με εμπνέει. Οτιδήποτε. Από το φαγητό έως τη μόδα, την τέχνη, τα αυτοκίνητα και τα ρολόγια. Πιστεύω ότι υπάρχει ομορφιά σε όλα.

Πώς θα περιέγραφες το προσωπικό σου στυλ όσον αφορά το interior design;

Ακολουθώ πάντα μια φρέσκια και σοφιστικέ προσέγγιση του μοντέρνου, εκλεκτικιστικού στυλ. Μου αρέσει να "μπολιάζω" τους χώρους με διαφορετικά πράγματα, φαινομενικά αταίριαστα. Μπερδεύω το παλιό με το καινούργιο, το σύγχρονο design με τα κλασικά αντικείμενα και την τέχνη. Επίσης, σχεδόν πάντα και με αρκετά "toys for boys", ας πούμε ένα αυτοκίνητο, μια μηχανή ή και άλλα...

Ποια είναι η κεντρική ιδέα πίσω από το ιδιαίτερο loft σου στο Μιλάνο;

Είναι ο προσωπικός μου χώρος και λειτουργεί ως container για όλα μου τα πάθη. Αντικατοπτρίζει την εξέλιξη της αισθητικής μου και του οράματός μου, γι’ αυτό και αλλάζει συνέχεια, σαν την γκαρνταρόμπα ενός fashionista.

Tommaso Spinzi, το νέο όνομα του ιταλικού design

Έχεις ζήσει στη Νέα Υόρκη, τη Μελβούρνη και το Μιλάνο. Πώς επηρέασαν αυτές οι πόλεις την αισθητική σου;

Πρώτα απ' όλα σε όλους αυτούς τους τόπους έχω φίλους. Είναι όλοι στο μυαλό μου ταυτισμένοι με πρόσωπα. Από κάθε τόπο έχω πάρει ένα συγκεκριμένο vibe, που είναι μόνο δικό του και μεταφέρω όχι μόνο στη δουλειά μου αλλά και στον τρόπο που ζω. Για παράδειγμα, από τη Νέα Υόρκη έχω πάρει αυτή την αίσθηση της ρευστότητας, του ότι όλα αλλάζουν συνεχώς. Από τη Μελβούρνη το όραμα και τη συγκέντρωση στο στόχο μου. Επίσης, καθώς είναι μια από τις καλύτερες πόλεις στον κόσμο να ζει κανείς, είναι και η πόλη όπου έχω μείνει το μεγαλύτερο διάστημα και όπου ίδρυσα το studio μου. Το Μιλάνο είναι η πατρίδα μου. Από εδώ έχω πάρει την αίσθηση του στυλ αλλά και τη σύνδεση με τις ρίζες μου, με την πατρίδα μου την Ιταλία.

Υπάρχει όριο ανάμεσα στην τέχνη και το design; Ένα σκαμπό μπορεί να είναι και γλυπτό;

Ο τρόπος που προσεγγίζω τη δημιουργία επίπλων είναι "artistic και artisanal". Και οι δύο λέξεις ξεκινούν με art, οπότε για εμένα δεν υπάρχουν όρια...

Το concept της τελευταίας συλλογής σου με limited edition κομμάτια;

Το όνομα της συλλογής είναι "Meccano" και είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη μηχανική και τις κατασκευές, έχει να κάνει με αυτά. Αποτελείται από day bed, καναπέ, πολυθρόνα, coffee table και side table και μια κονσόλα.

Ποιοι είναι οι σχεδιαστές που σε εμπνέουν; Των οποίων τη δουλειά εκτιμάς;

Μου αρέσουν πολλοί. Αν πρέπει όμως να επιλέξω έναν ή δύο, αυτοί θα ήταν σίγουρα ο Rick Owens και ο Virgil Abloh.

 

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ