Τα highlights του Milan Design Week 2019

Ο Κωνσταντίνος Δελούδης επιλέγει το δικό του top από το φετινό Design Week του Μιλάνου

Το Design Week του Μιλάνου είναι τουλάχιστον χαοτικό. Δεκάδες επιλογές και προτάσεις σε κάθε σημείο της πόλης. Είναι πολύ εύκολο να χαθείς και να μην εστιάσεις στα ουσιαστικά. Εκτός αν οδηγός σου είναι κάποιος που ξέρει το design όσο λίγοι στην Ελλάδα. Αυτές είναι, λοιπόν, οι επιλογές του Κωνσταντίνου Δελούδη από το φετινό design week.  

Dock του Piero Lissoni για την B&B

Είναι εντυπωσιακές οι δυνατότητες της τεχνολογίας όπως αυτές φαίνονται στο σύστημα Dock της B&B. Με βάση μία οριζόντια πλατφόρμα αναπτύσσονται όλα τα στοιχεία του Dock. Η ευελιξία του συστήματος είναι απόλυτη, καθώς τα μαξιλάρια παίζουν με τα μεγέθη και τις αναλογίες και έτσι μπορούν να δημιουργηθούν διαφορετικές συνθέσεις που δίνουν διαφορετικά αισθητικά αποτελέσματα όχι μόνο οριζόντια, αλλά και κάθετα. Καινοτομική προσθήκη που πραγματικά ξεχωρίζει το Dock, είναι το μικρό side table "Spool" από φιμέ γυαλί.

Τα highlights του Milan Design Week 2019
Ο Κωνσταντίνος Δελούδης

Συλλογή "Capiltol Complex", a tribute to Pierre Jeanneret, της Cassina

Για την Cassina αυτή ήταν ομολογουμένως μία από τις πιο δυνατές της χρονιές. Η παρουσίαση στο κεντρικό showroom του οίκου ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή, με κεντρικό σημείο αναφοράς τη συλλογή-tribute στην πρωτοποριακή δουλειά που είχε κάνει ο Pierre Jeanneret το 1951, στο πλαίσιο του "Chandigarh Project". Τότε ο Le Corbusier είχε κληθεί να σχεδιάσει την πρωτεύουσα του κρατιδίου του Punjab συμβολίζοντας τη νέα, ελεύθερη Ινδία. Κεντρικό ρόλο στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό είχαν τα κτίρια του Capitol Complex, του διοικητικού κέντρου της πόλης. Τα έπιπλα για τα κτίρια αυτά σχεδίασε ο Pierre Jeanneret, έπιπλα που εξελίχθηκαν σε πραγματικά design icons και πρωταγωνίστησαν φέτος στο showroom της Cassina.

Aladin Wall του Piero Lissoni για την Glas Italia

Το διαχωριστικό αυτό σύστημα σηματοδοτεί μια αποφασιστική εξέλιξη για την Glas Italia στο χώρο του interior design. Και εδώ είναι εμφανής η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας που υπογραμμίζει την ευελιξία του συστήματος, καθιστώντας το ιδανικό για μία ευρεία γκάμα χώρων. Απαλλαγμένο από οτιδήποτε περιττό και φλύαρο, το σύστημα Aladin εκπροσωπεί τον προσανατολισμό του interior design στην απλότητα και τη λειτουργικότητα.

Συλλογή "Up5" της Β&B

Ήταν το 1969, στην τότε έκθεση επίπλου του Μιλάνου που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η πολυθρόνα "Up5", σχεδιασμένη από τον Gaetano Pesce, και πραγματικά έγινε το αντικείμενο για το οποίο συζητούσαν όλοι. Ο μορφολογικός της σχεδιασμός με τις αναφορές στο γυναικείο σώμα και το σαφές συναισθηματικό της αποτύπωμα ήταν δύο στοιχεία πρωτοποριακά για το design, που δεν είχαν ξαναχρησιμοποιηθεί -τουλάχιστον όχι με τόση ένταση- έως τότε. Φέτος, 50 χρόνια μετά την πρώτη της εμφάνιση, η B&B ντύνει την "Up5" με καινούργια χρώματα, ενώ εμφανίζει και μία ειδική, επετειακή έκδοση με μπεζ και πράσινες ρίγες, μια αναφορά στην αρχική χρωματική παλέτα του 1969.

Συλογή Up 5 της B&B

Aladin Wall, του Piero Lissoni για την Glas Italia

Dock του Piero Lissoni για την B&B

Συλλογή Capitol Complex, Cassina 

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ