Τί είναι το "Project Liquid";

Ένα exclusive "afternoon tea" στη Μεγάλη Βρεταννία με την φροντίδα και την αισθητική υπογραφή του designer Σπύρου Κοντάκη. Το πρώτο μιας σειράς από live installations που θα ακολουθήσουν σύντομα

Το LiquiD είναι ένα νέο, ασυνήθιστο project με την υπογραφή του Σπύρου Κοντάκη. Πρόκειται για μία σειρά εκδηλώσεων, στις οποίες συμμετέχουν επιχειρηματίες, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και επιφανείς προσκεκλημένοι από όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτικής και πολιτιστικής δραστηριότητας της χώρας. 

Η πρώτη εκδήλωση, το installation "Afternoon tea”, πραγματοποιήθηκε στο Royal Room του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία. Είκοσι κορυφαίοι δημοσιογράφοι απόλαυσαν την ιεροτελεστία του απογευματινού τσαγιού χρησιμοποιώντας τα πρωτότυπα σερβίτσια, που έχει σχεδιάσει ο Σπύρος Κοντάκης, ειδικά για την περίσταση και ένα "afternoon tea menu”, από τους εξαιρετικούς chefs και pastry chefs της Μεγάλης Βρεταννίας. Παράλληλα, ο σκηνογραφημένος χώρος, περιελάμβανε αντικείμενα, έπιπλα και φωτιστικά, που αποτελούν σχέδια του Σπύρου Κοντάκη. Σε αυτό το πρώτο installation, ο designer εμπνεύστηκε από το "afternoon tea”, που αποτελεί το σταυροδρόμι των ανατολικών και δυτικών πολιτισμών. Το LiquID επιβεβαίωσε ότι εδώ και αιώνες το τσάι βρίσκει την αυθεντική θέση του ανάμεσα σε διαφορετικούς λαούς και κουλτούρες.

Τί είναι το "Project Liquid";
Ο Σπύρος Κοντάκης

Στο πλαίσιο του LiquID θα ακολουθήσουν, τον Ιανουάριο installation με θέμα "Cocktail”, και τον Μάρτιο, installation με θέμα "Dinner”, όπου και πάλι, ο Σπύρος Κοντάκης θα είναι υπεύθυνος για τη σύλληψη της ιδέας, τον σχεδιασμό των αντικειμένων και την υλοποίηση των εκδηλώσεων.

Η ιδέα του LiquID βασίζεται στην ανάπτυξη μίας νέας διεθνούς πλατφόρμας, που έχει ως στόχο να ενισχύσει και να ενθαρρύνει το σχεδιασμό και την υλοποίηση θεματικών συνεργατικών projects στην κατηγορία Art & Design. Πρόκειται για έργα που αναζητούν τη σύγκλιση της τέχνης με τον βιομηχανικό σχεδιασμό.

 

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ