Radiofonografo, ένα design icon φρεσκάρεται

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Achille Castiglioni, ενός από τους μεγαλύτερους designers της σύγχρονης εποχής, η εταιρία Brionvega επανακυκλοφορεί μόλις 100 συλλεκτικά μοντέλα του θρυλικού Radiofonografo

Λίγοι σχεδιαστές έχουν επηρεάσει την εξέλιξη του design όσο ο Achille Castiglioni. Πρωτοπόρος, διορατικός, πίστευε ότι το καλό design δεν πρέπει να ακολουθεί τάσεις και μόδες, αλλά να διαρκεί στο χρόνο. Να διαρκεί όσο το δυνατόν περισσότερο. 

Αυτή η κεντρική ιδέα άλλωστε χαρακτηρίζει ολόκληρη τη δουλειά του, γι' αυτό και πολλά από τα αντικείμενα που έχει υπογράψει ο ίδιος βρίσκονται σήμερα στις μόνιμες συλλογές των μεγαλύτερων μουσείων του κόσμου από το MoMA της Νέας Υόρκης, έως το V&A του Λονδίνου και την Triennale του Μιλάνου. 

Μαζί με τον αδερφό του, Pier Giacomo, δημιούργησαν το Radiofonografo, ένα αντικείμενο-σταθμό, για την ιταλική εταιρεία Brionvega η οποία στα 60s είχε συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του design δίνοντας άλλη διάσταση στον όρο "αντικείμενο καθημερινής χρήσης". 

Σήμερα, για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Achille Castiglioni η Brionvega επανακυκλοφορεί 100 αριθμημένα μοντέλα του Radiofonografo. Ένα πραγματικό design icon επιστρέφει! 

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ