Salone del Mobile: Τί έγινε στο φετινό design week του Μιλάνου;

Η ετήσια συνάντηση κορυφής του κόσμου του design και της αρχιτεκτονικής συνέβη και αυτόν τον Απρίλιο στο Μιλάνο.Το φετινό Salone del Mobile ήταν το πιο επιτυχημένο έως σήμερα

Σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον κόσμο βρέθηκαν και φέτος στριμωγμένοι στα showrooms, τις γκαλερί, το μετρό, τα εστιατόρια και τα κάθε είδους industrial spaces του Μιλάνου για το Design Week.

Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικά θετικό για το 57ο Salone del Mobile του Μιλάνου: Οι στατιστικές αναφέρουν 435.065 συμμετέχοντες, σε 6 ημέρες, από 188 διαφορετικές χώρες. Οι αριθμοί είναι αυξημένοι κατά 26% σε σχέση με το 2017. Οι εκθέτες έφτασαν τους 1.841 εκ των οποίων 27% ήταν από 33 καινούριες χώρες που πρώτη φορά έπαιρναν μέρος στο Design Week. Μεγάλος ήταν και ο αριθμός των νέων σχεδιαστών -κάτω των 35 ετών- που έδειξαν τη δουλειά τους στο SaloneSatellite. Κάποιες από τις τάσεις που έδωσαν τον τόνο και κυριάρχησαν είναι σίγουρα η επιστροφή στην απλότητα της φόρμας από τη μία αλλά και η απελευθέρωση της φαντασίας των σχεδιαστών από την άλλη.  

Salone del Mobile: Τί έγινε στο φετινό design week του Μιλάνου;

Οι παραπάνω αριθμοί αποδεικνύουν πως το Design Week του Μιλάνου είναι πραγματικά μια μοναδική πλατφόρμα ανάδειξης της δημιουργικότητας στο χώρο του design, ένα σημείο συνάντησης του κλάδου παγκοσμίως με τη συμμετοχή των κορυφαίων εταιρειών. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα highlights από το Salone del Mobile στο έντυπο Casaviva που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο και είναι το μόνο ελληνικό περιοδικό που βρέθηκε στο Μιλάνο. Το επόμενο ραντεβού του κόσμου του design και της αρχιτεκτονικής έχει ήδη κλειστεί για τον Απρίλιο του 2019: Από τις 9 έως τις 14 του μήνα η καρδιά του design θα χτυπάει στο Μιλάνο.   

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ