Seletti, τα highlights της νέας συλλογής

Το φθινοπωρινό ραντεβού του κόσμου του design, η έκθεση Maison & Objet, ξεκινάει σε λίγες ημέρες στο Παρίσι. Η ιταλική Seletti, γνωστή για το ανατρεπτικό, παιχνιδιάρικο και κάποιες φορές ακόμα και ειρωνικό ύφος της, αποκαλύπτει τις σημαντικότερες νέες αφίξεις στη συλλογή της

Το design πρέπει να έχει πλάκα, να κλείνει το μάτι στην τέχνη και να αφορά τους πολλούς. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα πάνω στην οποία στηρίζεται η τόσο ιδιαίτερη και χαρακτηριστική αισθητική υπογραφή της ιταλικής εταιρείας Seletti. Καθώς βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν το φθινοπωρινό ραντεβού του κόσμου του design στο Παρίσι για την έκθεση Maison & Objet, η Seletti αποκαλύπτει ορισμένα από τα highlights της νέας της συλλογής. 

Κινούμενη σε δύο άξονες, από τη μία εξελίσσει συνεργασίες χρόνων και από την άλλη εγκαινιάζει καινούριες, με νέους πολλά υποσχόμενους σχεδιαστές, οι οποίες ωστόσο δεν ξεφεύγουν στο ελάχιστο από το αισθητικό πλαίσιο του οίκου.

Ανάμεσα στις νέες συνεργασίες, ξεχωρίζει εκείνη με την σχεδιάστρια Elena Cutolo που υπογράφει τη σειρά Canopy με βάζα και δοχεία. Pop art αναφορές και δυνατά χρώματα δίνουν τον τόνο. Από τις σταθερές συνεργασίες αξίζει προσοχή εκείνη με τον Ιταλό σχεδιαστή Marcantonio που προσθέτει νέα αντικείμενα στις Bird Lamps και παρουσιάζει τη σειρά tableware "Fingers Porcelain Gold". 

Βέβαια ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στη συνεργασία με το φωτογραφικό, art περιοδικό Toilet Paper με τις σουρεάλ εικόνες των Maurizio Cattelan και Pierpaolo Ferrari. Πέρα από τους χαρακτηριστικούς καθρέφτες, φέτος για πρώτη φορά παρουσιάζονται και καρέκλες επενδεδυμένες με υφάσματα με τις χαρακτηριστικές εικόνες. Η τυπική retro chic αισθητική των 50s σε απόλυτη αντίθεση με τις σουρεάλ εικόνες στα υφάσματα. Άλλωστε, όπως είπαμε, το design πρέπει να έχει πλάκα.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ