Οι Φιλιππίνες ταξιδεύουν Παρίσι

Το εύθραυστο και περίτεχνο Φιλιππινέζικο design βρίσκει το περιβάλλον που του ταιριάζει στην έκθεση Maison & Objet στο Παρίσι.

Το εύθραυστο και περίτεχνο Φιλιππινέζικο design βρίσκει το περιβάλλον που του ταιριάζει στην έκθεση Maison & Objet στο Παρίσι.

To design από τις Φιλιππίνες επισκέπτεται την Πόλη του Φωτός με αφορμή την Maison & Objet που ολοκληρώνεται αύριο στο Παρίσι. Το όνομα του project, Design PH εκφράζει το νέο ρεύμα στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων από την εξωτική χώρα, που δεν παραγνωρίζει την αξία της χειροποίητης τέχνης. Στο πλαίσιο του, δώδεκα νέοι σχεδιαστές και κατασκευαστές έλαβαν σεμινάρια ανάπτυξης προϊόντων και marketing από τους διεθνώς καταξιωμένους συμπατριώτες τους Budji Layug και Kenneth Cobonpue. Οι Betis Crafts ( www.betiscraft.com ) εμφανίστηκαν με έπιπλα από σκαλιστό ξύλο, τεχνοτροπία που χαρακτηρίζει το στούντιο το οποίο δίνει έμφαση στα πλαίσια για καθρέφτες. Οι Hive ειδικεύονται από το 2001 στα χειροποίητα φωτιστικά και διακοσμητικά, με την εύθραυστη αίτγλη της ασιατικής τέχνης.( www.designbyhive.com ). Η ρομαντική, ανάλαφρη και χαριτωμένη πλευρά που κρύβει το μέταλλο, αποκαλύπτεται από την Industria Home Vico Manufacturing Corporation. Πίσω από το όνομα της εταιρείας βρίσκονται οι σχεδιαστές Jude Tiotuico και Eric Paras που τους αρέσει να πειραματίζονται με τη μορφή, τη λειτουργία και την οφθαλμαπάτη. ( www.industriahome.com ) “Αν τα κομμάτια μου μπορούσαν να μιλήσουν, η γλώσσα τους θα ήταν τα Φιλιππινέζικα, ωστόσο δεν θα χρειάζονταν μεταφραστή για να επικοινωνήσουν”, λέει ο Ito Kish που δηλώνει οπτικός αφηγητής. Το 2012 κέρδισε το Silver A’ Design Award for Arts, Crafts and Ready-Made Design για την πολυθρόνα Gregoria Lounge. ( www.kish.ph ) . Αντίθετα, η Luisa Robinson, με το νέο brand Luisa Home, υποστηρίζει τα διαχρονικά μοντέρνα αντικείμενα, με προσοχή στη λεπτομέρεια και φόρμες που δύσκολα μπορείς να ξεχάσεις. Έμπνευσή της αποτελεί η χειροποίητη παράδοση κάθε τόπου που γνωρίζει και σκοπός της είναι τα αντικείμενα που σχεδιάζει σήμερα να είναι τα συλλεκτικά κομμάτια του αύριο. ( www.luisarobinson.com ). Με τον άνθρωπο και το περιβάλλον στο επίκεντρο, η Masa Ecological Development αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την βελτίωση της ζωής στις Φιλιππίνες, ειδικά των αγροτών και του αγροτικού πληθυσμού. Επικεντρώνεται στην παιδεία, το περιβάλλον και την επιχειρηματικότητα, που προωθεί με όχημα τον σχεδιασμό προϊόντων που αντανακλούν τον ντόπιο πολιτισμό και υλικά παράλληλα με την ιαπωνική αισθητική του οριγκάμι. ( www.masaecopaper.com ). Η πορσελάνη είναι το υλικό της Mayumi, που αγαπά την ήσυχη ομορφιά και την κομψότητα. Τα αντικείμενα, παρά την λαμπερή λεπτεπίλεπτη όψη τους είναι εξαιρετικά ανθεκτικά γιατί η πορσελάνη αναμειγνύεται με στάχτες από ανακυκλωμένα κόκαλα ζώων. ( www.csmphilippines.com )

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ