Δημιουργίες από μάρμαρο

To σύγχρονο design συναντάει το μάρμαρο στα εξαιρετικά λιτά και κομψά αντικείμενα που σχεδίασε ο Σπύρος Σούλης για λογαριασμό της πρωτοπόρας εταιρείας Ικτίνος Ελλάς.

To σύγχρονο design συναντάει το μάρμαρο στα εξαιρετικά λιτά και κομψά αντικείμενα που σχεδίασε ο Σπύρος Σούλης για λογαριασμό της πρωτοπόρας εταιρείας Ικτίνος Ελλάς.

Το μάρμαρο Νέστου είναι η πρώτη ύλη για ένα γουδί και το γουδοχέρι του. Το λευκό μάρμαρο Θάσου είναι ιδανικό για να φτιαχτούν πιάτα, ενώ το γκρί μάρμαρο Κρήτης σχηματίζει μία σπονδυλωτή βάση παρουσίασης σαν έργο τέχνης. Όπως φαίνεται από την ολοκαίνουργια συλλογή της Iktinos Marmaron το αιώνιο ελληνικό υλικό έρχεται να καταλάβει ξανά μία σημαντική θέση στην καθημερινότητα. Τα αντικείμενα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της βιομηχανίας Ικτίνος Ελλάς, η οποία ειδικεύεται στο μάρμαρο εδώ και 40 χρόνια, και του αρχιτέκτονα Σπύρου Σούλη. Πλάι στα design αντικείμενα η Iktinos Marmaron παρέχει και custom made κατασκευές όπως μπανιέρες, τζάκια και λουτρά με δυνατότητα επιλογής μεταξύ διακοσίων μαρμάρων και πετρωμάτων από την Ελλάδα κι όλο τον κόσμο.

«Τα αντικείμενα εμπνέονται από τις φυσικές ιδιότητες του υλικού, όπως την αντοχή και την πλαστικότητα, και από τις ελληνικές σχεδιαστικές αξίες, όπως το μέτρο, η λογική και η απλότητα. Στόχος μας να δημιουργήσουμε αντικείμενα και εφαρμογές που συνδυάζουν χρηστικότητα και υψηλή αισθητική» εξήγησε ο Σπύρος Σούλης στην πρόσφατη παρουσίαση της σειράς στο νέο χώρο της Iktinos Marmaron στην οδό Κηφισίας 112.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Επόμενο άρθρο

Τάση: Sicily revised

MUST READ