Ασκήσεις σκηνογραφίας στη Σαντορίνη

Με οδηγό τη μοναδική ιστορία και την ιδιαίτερη φύση της Σαντορίνης, η αρχιτέκτονας Μαρία Σφυράκη δημιουργεί ένα ξεχωριστό σκηνικό ευζωϊας απόλυτα συντονισμένο με την έννοια του κυκλαδίτικου μέτρου

Η Σαντορίνη είναι ένας τόπος μοναδικός. Υψώνεται σαν ένα μαγευτικό μυστικό, κρυφό αλλά και αποκαλυπτικό, τόσο πραγματικό, όσο και μυθικό, τυλιγμένο στο σαγηνευτικό δράμα των προϊστορικών ηφαιστειακών δημιουργών του.

Σε αυτό το μοναδικό στον κόσμο σκηνικό βρίσκεται το Marillia Village Apartments & Suites. Ένα ξενοδοχείο διαμορφωμένο σαν μικρός οικισμός ριζωμένος στη Θηραϊκή γη στον Περίβολο, δίπλα σε μια από της διάσημες παραλίες του νησιού, μέσα σε ένα κατάφυτο περιβάλλον από μεσογειακά δέντρα και μυρωδικά. Ένας θύλακας αναμνήσεων για τους επισκέπτες που επιστρέφουν εδώ και 20 χρόνια. Ένας θύλακας εργασίας, προσφοράς, οράματος και συνεχούς δημιουργίας και εξέλιξης για την οικογένεια των ιδιοκτητών και των εργαζομένων.

Το Marillia Village επαναπροσδιορίζει την προσφορά εμπειριών προς τους επισκέπτες του, με έναυσμα την κατασκευή δυο νέων σκηνογραφικών σουιτών που αποτελούν το πρώτο βήμα μιας ολιστικής αναμόρφωσης του ξενοδοχείου που θα ακολουθήσει το 2020. Ήδη από τη φάση της αρχιτεκτονικής σύνθεσης και της διακοσμητικής προσέγγισης έως το φωτογραφικό στήσιμο των χώρων, ο σχεδιασμός είχε πάντα την υφή του σκηνογραφικού αγγίγματος.

Ασκήσεις σκηνογραφίας στη Σαντορίνη

Εξωτερικά τα κύρια δομικά υλικά είναι ο έγχρωμος παραδοσιακός σοβάς, πετρώδη πλακίδια και υδάτινα στοιχεία πλαισιωμένα από τεχνητό βράχο, σημεία αναφοράς στη μαύρη ηφαιστειακή πέτρα. Εσωτερικά τα δάπεδα καλύπτονται αντίστοιχα από πετρώδεις υφές, οι τοίχοι φέρουν παραδοσιακό κουρασάνι σε υπόλευκη απόχρωση, ενώ τα μπάνια αντιμετωπίζονται ως τοπιογραφία με εσωτερικούς βράχους. Τα επιλεγμένα έπιπλα, τα υφάσματα, τα φωτιστικά και τα λιτά διακοσμητικά έχουν στόχο να προσδίδουν ηρεμία στο χώρο, να δημιουργούν ένα "ζεστό σπίτι". Όλα τα στοιχεία των χώρων προσφέρουν την έντονη αίσθηση της επαφής με τη γη, την ιστορία και την ενέργεια του μοναδικού νησιού της Σαντορίνης.

PROJECT ID

Αρχιτεκτονική μελέτη: Maria Sfyraki & Associates
Τοποθεσία: Περίβολος, Σαντορίνη
Χρόνος Μελέτης: Μάιος 2018-2019
Χρόνος Κατασκευής: Ιούνιος-Σεπτέμβριος 2019
Φωτογραφία: Αντώνης Ελευθεράκης
Styling: Ρένα Γατζάκη

 

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ