"Active Materiality", ένα βραβευμένο συγκρότημα κατοικιών

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των συγκεκριμένων εξοχικών κατοικιών είναι η εντυπωσιακή πλαστικότητα τους. Μοιάζουν με "γήινα κύματα" όπως χαραρακτηριστικά σημείωνει το αρχιτεκτονικό γραφείο Potiropoulos + Partners που τις υπογράφει.

Το συγκρότημα εξοχικών κατοικιών θα κατασκευαστεί σε γνωστό παραθαλάσσιο θέρετρο στην Πελοπόννησο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Potiropoulos+Partners, το οποίο κέρδισε τον σχετικό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.

Η αρχιτεκτονική "ιδέα" αποδίδει, αφενός τον καμπυλόσχημο χαρακτήρα του εδάφους και αφετέρου την ιστορική μεταφορά του μύθου της Λερναίας Ύδρας. Έτσι "σκηνοθετεί" στον χώρο τους κτιριακούς όγκους σε "κίνηση", ώστε να μοιάζουν σαν πέτρινα λαξεύματα, σε ανθρώπινη κλίμακα, που αποτελούν αναπόσπαστη συνέχεια του φυσικού τοπίου. Οι γλυπτές αυτές μορφές των κατοικιών μοιάζουν να περιστρέφονται ή να λυγίζουν, άλλοτε να ορθώνονται και άλλοτε να χαμηλώνουν, δείχνοντας από οποιαδήποτε οπτική γωνία σαν να μεταλλάσσονται συνεχώς.

"Active Materiality", ένα βραβευμένο συγκρότημα κατοικιών

Σε συνομιλία με το τοπίο που τις υποδέχεται, οι κατοικίες ισορροπούν ανάμεσα στην εξωστρέφεια και την εσωστρέφεια, αποκαλύπτοντας τη θέα αλλά και δημιουργώντας προϋποθέσεις ιδιωτικότητας. μία αρχιτεκτονική που μπορεί να κινητοποιήσει τις αισθήσεις, να αναζωογονήσει το συναίσθημα, να ξεδιπλώσει στον χώρο με "θεατρικό" τρόπο την υπόσχεση μίας ζωντανής βιωματικής εμπειρίας. Διατυπώνοντας έναν αρχιτεκτονικό λόγο οικείο και ωστόσο απροσδόκητο, σαφή και επίσης ευρηματικό, λιτό και την ίδια στιγμή αφηγηματικό, αρχέγονο και σύγχρονο ταυτόχρονα.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ