Μόδα και αρχιτεκτονική: Ο Ermenegildo Zegna συναντά τον Oscar Niemeyer στο Μιλάνο

Η πασαρέλα της ανδρικής συλλογής SS2019 του Ermenegildo Zegna έχει έντονο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Ίσως το σημαντικότερο έργο του Oscar Niemeyer στην Ευρώπη, η έδρα της εκδοτικής εταιρείας Mondadori στο Μιλάνο, ήταν ο πρωταγωνιστής.

Η έδρα της εκδοτικής εταιρείας Mondadori βρίσκεται λίγο έξω από το κέντρο του Μιλάνου. Το κτίριο εντυπωσιάζει ήδη καθώς το προσεγγίζεις από απόσταση. Παρά τον όγκο του, μοιάζει σχεδόν ανάλαφρο χάρη στις μεγάλες, ασύμμετρες αψίδες που το περιβάλλουν.

Το κτίριο υπογράφει ο Oscar Niemeyer, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του αρχιτεκτονικού κινήματος του μοντερνισμού. Σήμα κατατεθέν της δουλειάς του η εξερεύνηση των δυνατοτήτων -και συχνά και των ορίων- του τσιμέντου, του υλικού που χρησιμοποίησε και ανέδειξε περισσότερο από κάθε άλλο. 

Η έδρα της Mondadori ολοκληρώθηκε το 1975, ενώ το έργο είχε ανατεθεί στον Βραζιλιάνο αρχιτέκτονα από τον πρόεδρο Arnoldo Mondadori το 1968 όταν του ζήτησε "ένα κτίριο που δεν χρειάζεται ταμπέλες για να εντυπωθεί στη μνήμη".  Έως σήμερα παραμένει ένα αρχιτεκτονικό icon, σύμβολο του μοντερνισμού στην Ευρώπη, πράγμα που όπως φαίνεται αναγνώρισαν στον οίκο Ermenegildo Zegna και το επέλεξαν για την παρουσιάση της νέας συλλογής με θέμα "Weightlessness".   

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ