Το Λούβρο του Άμπου Ντάμπι

Με σήμα κατατεθέν τον τεράστιο θόλο, το Λούβρο του Άμπου Ντάμπι είναι το πιο πολυσυζητημένο νέο project στη Μέση Ανατολή.

Το πρώτο "υποκατάστημα" του Μουσείου του Λούβρου σε ξένη χώρα βρίσκεται στο Άμπου Ντάμπι κι έχει περισσότερους από έναν λόγους για να εντυπωσιάσει. Ένας τεράστιος θόλος που σχηματίζεται από 8.000 μεταλλικά στοιχεία και ζυγίζει 12.000 τόνους, ένας προϋπολογισμός που ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο δολάρια, μια συλλογή 700 εκθεμάτων, μα πάνω απ' όλα ένα σύμβολο της αραβικής αρχιτεκτονικής σε σχεδιασμό του Jean Nouvel. Το φως φιλτράρεται από το θόλο, παίζει με τις σκιές και πέφτει σαν βροχή στο εσωτερικό του κτιρίου αλλάζοντας ανάλογα με την ώρα της ημέρας και την εποχή. Κτισμένο στο Saadiyat Island που βλέπει στον Περσικό κόλπο, "το μουσείο Louvre Abu Dhabi εκφράζει το διάλογο ανάμεσα σε διαφορετικές κουλτούρες", σημειώνει ο αρχιτέκτονας, ο οποίος χρειάστηκε να μελετήσει την ιστορία, τη γεωγραφική θέση και τις κλιματικές συνθήκες της περιοχής για να ολοκληρώσει μετά από 11 χρόνια το κτίριο με τους 12 εκθεσιακούς χώρους.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ