Μe Hotel στο Λονδίνο

Ο Giles Robinson των Foster + Partners, που υπογράφουν το σχεδιασμό του Me hotel στο Λονδίνο, σταχυολογεί τα must του σημερινού hotelling, αποδομώνταςα την επιτυχία του καινούργιου ξενοδοχείου που υψώνεται σαν πύραυλος στην περιοχή Aldwych.

Ο Giles Robinson των Foster + Partners, που υπογράφουν το σχεδιασμό του Me hotel στο Λονδίνο, σταχυολογεί τα must του σημερινού hotelling, αποδομώνταςα την επιτυχία του καινούργιου ξενοδοχείου που υψώνεται σαν πύραυλος στην περιοχή Aldwych.

Οι Foster + Partners ευθύνονται για μια σειρά από επιτυχημένα διεθνή projects που αφορούν επαγγελματικούς χώρους, ξενοδοχεία, εστιατόρια και γραφεία. Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, καθώς ο Sir Norman Foster, ο ιδρυτής του γραφείου, έχει να επιδείξει κι ένα Pritzker (ένα Nόμπελ για τη δουλειά του). Στην Ελλάδα, το γραφείο έχει αναλάβει το master plan για την αναμόρφωση του χώρου του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό.

--Πόσο σημαντικός είναι ο σχεδιαστικός διάλογος ενός ξενοδοχείου με το περιβάλλον του, η εντοπιότητά του;

Ο σεβασμός του στο γύρω σκηνικό ήταν θεμελιώδους σημασίας για την επιτυχία του σχεδιασμού. Στην περίπτωσή του Me Hotel, θεωρήσαμε ότι η ένταξη του κτιρίου στη γεωμετρία της οδού Aldwych, η χρήση πέτρας για την εξωτερική επένδυση και ο σχεδιασμός ενός γωνιακού πύργου ήταν καθοριστικά για την ένταξη της κατασκευής στο τοπίο με ένα συνεκτικό και διακριτικό τρόπο.

--Ποια ήταν η πρόκληση στο Me Hotel;

Η τριγωνική κάτοψη του οικοπέδου «υπαγόρευσε» τη στρατηγική του σχεδιασμού του ξενοδοχείου, μια κατεύθυνση που αντανακλάται στο αίθριο το οποίο έχει τη μορφή τριγωνικής πυραμίδας – ένα στοιχείο που με τη σειρά του οδήγησε στην ανάπτυξη των δωματίων γύρω από αυτό.

--Αν σχεδιάζατε ξανά το Me Hotel, θα αλλάζατε κάτι σε αυτό;

Το ξενοδοχείο είναι επιτυχημένο σε πολλά επίπεδα. Είναι πολύ δύσκολο να πούμε ότι θα αλλάζαμε κάτι, ωστόσο ίσως είχε ενδιαφέρον να ανεβάζαμε λίγο το ύψος της οροφής στο ισόγειο, για να ενισχύσουμε χωροταξικά το εστιατόριο και το bar.

--Πόσο τοις εκατό της επιτυχίας ενός ξενοδοχείου οφείλεται στο σχεδιασμό του κατά τη γνώμη σας;

Πιστεύω ότι το design ενός ξενοδοχείου είναι εξαιρετικά εγγενές της εμπειρίας και της ποιότητάς του, οπότε του αποδίδω το 100%!

--Υπάρχουν υπερτιμημένες αξίες στο hotelling;

Οι πολύπλοκοι διακόπτες στα δωμάτια, όπως αυτοί του φωτισμού και του κλιματισμού. Πιστεύω ότι οι επισκέπτες προτιμούν τους απλούς και κατανοητούς μηχανισμούς.

--Τρία must χρώματα για ένα υπνοδωμάτιο ξενοδοχείου; Υπάρχει κάποιο που δεν θα προτείνατε σε καμία περίπτωση;

Η χρήση των χρωμάτων είναι μοναδική σε κάθε project, οπότε δεν υπάρχουν standard επιλογές ούτε τόνοι που πρέπει να αποκλειστούν.

--Σύμφωνα με την εμπειρία σας, τι θέλουν να δουν περισσότερο οι επισκέπτες ενός ξενοδοχείου;

Μiα γενναιόδωρα ευρύχωρη κρεβατοκάμαρα με ένα άνετο κρεβάτι.

www.fosterandpartners.com

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Conservatorium από τον Lissoni

Επόμενο άρθρο

Design χαμηλών τόνων

MUST READ