Σπίτι σαν παγόβουνο

Πάνω στη θάλασσα του λιμανιού Άαρχους στη Δανία, ένα μοντέρνο συγκρότημα κατοικιών, προσιτό σε κάθε πολίτη, γίνεται ορόσημο της αναβάθμισης της γειτονιάς.

Πάνω στη θάλασσα του λιμανιού Άαρχους στη Δανία, ένα μοντέρνο συγκρότημα κατοικιών, προσιτό σε κάθε πολίτη, γίνεται ορόσημο της αναβάθμισης της γειτονιάς.

Σε μία αποβάθρα της δανέζικης πόλης Άαρχους μία ομάδα αρχιτεκτόνων, που περιλαμβάνει τα γραφεία JDS Architects, CEBRA, SeARCH και τον Louis Paillard προτείνει ένα συγκρότημα κατοικιών που θυμίζουν παγόβουνα. Όπως σε όλα τα σύγχρονα λιμάνια, έτσι και εδώ η μετατροπή των υποβαθμισμένων σημείων στα λιμάνια σε hip γειτονιές συνοδεύεται από την πολεοδομική αναβάθμιση. Έτσι το επονομαζόμενο project "The Iceberg" θα στεγάσει ορισμένους από τους 7.000 κατοίκους που αναμένεται να ζήσουν στη γειτονιά De Bynære Havnearealer, η οποία λέγεται ακόμη πως θα δώσει 12.000 νέες θέσεις εργασίας. Η λευκή κατασκευή με τις αιχμηρές άκρες, περιγράφεται από τους αρχιτέκτονες ως μία σειρά από κορυφές και κοιλάδες κι έχει στόχο να πετύχει όσο το δυνατόν εντονότερο φυσικό φωτισμό και άνοιγμα στη θαλασσινή θέα. Οι πτέρυγές του, τέσσερις και σε σχήμα L, φιλοξενούν η κάθε μία 200 διαμερίσματα. Η ποικιλία στο μέγεθος και τη μορφή των διαμερισμάτων εξαρτάται κι από τους ιδιοκτήτες δημιουργώντας αντί για ένα μπλοκ πολυτελών κατοικιών μία ζωντανή κοινότητα σαν γειτονιά όπου οι κάτοικοι έχουν διαφορετικό κοινωνικό προφίλ.

Φωτογραφίες: Mikkel Frost, Søren Kjær/Aarhus Luftfoto

.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Το γυμναστήριο του Citterio

Επόμενο άρθρο

Office on the road

MUST READ