Το γυμναστήριο του Citterio

H εταιρεία οργάνων γυμναστικής Technogym δημιούργησε ένα...  χωριό στην Ιταλία με χώρους έρευνας που σχεδίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο των Citterio και Viel με γνώμονα την αξιοποίηση της φύσης και των υλικών.

H εταιρεία οργάνων γυμναστικής Technogym δημιούργησε ένα... χωριό στην Ιταλία με χώρους έρευνας που σχεδίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο των Citterio και Viel με γνώμονα την αξιοποίηση της φύσης και των υλικών.

O Antonio Citterio και η Patricia Viel ολοκλήρωσαν το χωριό Technogym στην Cesena της Ιταλίας, το μεγαλύτερο συγκρότημα στον κόσμο με χώρους έρευνας και εργαστήρια, κέντρο ευεξίας και γήπεδα της εταιρείας οργάνων γυμναστικής Technogym, η οποία ήταν και η επίσημη προμηθεύτρια των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα 60.000 τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειάς του έχουν στενόμακρη δομή που υπαγορεύτηκε από το φυσικό τοπίο με τους χαμηλούς λόφους λόφους. Η κυματιστή, μεταλλική στέγη διευκολύνει την διέλευση του φυσικού φωτός.

Το κτίριο φτιάχτηκε εξολοκλήρου από τσιμεντένια πάνελς και σίδερο, με αποτέλεσμα το χαμηλότερο κόστος και την αποδοτική φυσική θερμομόνωση. Ο φυσικός εξαερισμός που λειτουργεί συμπληρωματικά με τον τεχνητό, αποτέλεσε θέμα κεφαλαιώδους σημασίας κατά το σχεδιασμό, ειδικότερα επειδή μεγάλο μέρος του κτιρίου είναι από γυαλί..


MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Πάμε Αγία Πετρόπουλη;

Επόμενο άρθρο

Σπίτι σαν παγόβουνο

MUST READ