Πάμε Αγία Πετρόπουλη;

Μετά από δύο αιώνες απουσίας Ιταλοί αρχιτέκτονες επιστρέφουν στην Αγία Πετρούπολη κι οι μιλανέζοι Piuarch υπογράφουν το πολυτελές επιχειρηματικό κέντρο Quattro Corti.

Μετά από δύο αιώνες απουσίας Ιταλοί αρχιτέκτονες επιστρέφουν στην Αγία Πετρούπολη κι οι μιλανέζοι Piuarch υπογράφουν το πολυτελές επιχειρηματικό κέντρο Quattro Corti.

Το Quattro Corti έχει φόντο το τον καθεδρικό ναό του Αγίου Ισαάκ και το μνημείο του Μεγάλου Πέτρου, εκεί που παλιότερα βρίσκονταν τα γραφεία του πετρελαϊκού κολοσσού Gazprom Neft κι οι οι προσόψεις του αντανακλούν τα χρώματα της πόλης. Είναι το πρώτο κτίριο που χτίζεται από Ιταλούς στην Αγία Πετρούπολη μετά το 1860. Τότε οι αρχιτέκτονες Carlo Rossi, Antonio Rinaldi, Giacomo Quarenghi και Bartolomeo Rastrelli ασχολήθηκαν με την ανοικοδόμηση της πόλης. Δύο αιώνες μετά το αρχιτεκτονικό γραφείο Piuarch δημιουργεί ένα πολυτελές επιχειρηματικό κέντρο.

Οπως εξηγεί ο Francesco Fresa, ιδρυτής του γραφείου Piuarch, επιλέχθηκαν επιφάνειες με κρύσταλλα καθρέφτες σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα, χαρακτηριστικά της Αγίας Πετρούπολης: το χρυσό από τον τρούλο του καθεδρικού, το μπλε όπως στο παλάτι της Μεγάλης Αικατερίνης, το πράσινο του μοναστηριού, το ασημένιο λευκό των κτιρίων της πόλης. Εκτός από γραφεία και καταστήματα, στην κορυφή βρίσκεται το πανοραμικό εστιατόριο Mansarda, με συγκλονιστική θέα στον χρυσό τρούλο του καθεδρικού και τον ουράνιο ορίζοντα της πόλης. Οι γυάλινοι τοίχοι του φέρνουν την μνημειακή ατμόσφαιρα της πόλης εντός, η οροφή από σανίδες γκρίζας βελανιδιάς ακολουθεί την κλίση της σοφίτας, η κουζίνα είναι ανοιχτή και design έπιπλα βρίσκονται μέσα στο χώρο αλλά και στην ευρύχωρη ταράτσα. To να μπορεί να παραγγείλει κανείς ένα από τα ιταλικά πιάτα του μενού χρησιμοποιώντας ένα iPad δεν ξενίζει σε ένα τέτοιο περιβάλλον.


MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Eden Hotel, από τον Antonio Citterio

MUST READ